Ninoofse sportdienst valt in de prijzen

    29 december 2021

    NINOVE – De sportdienst ontving afgelopen week de ‘sportersbelevenmeer-award’. Het is de kroon op hun werking van het aflopend jaar 2021.

    In 2021 daagde Sport Vlaanderen de sportdiensten opnieuw uit om hun inwoners aan het sporten en bewegen te zetten. Dit konden ze doen aan de hand van 6 criteria:
    – sporten zonder drempels,
    – gezinssport,
    – maand van de sportclub,
    – schoolsport,
    – sporten in de natuur,
    – sport op het werk.

    Laureaat

    “Wij nemen hieraan al een aantal jaren deel”, zegde ons sportfunctionaris Nancy Beeckman. “Dit jaar waren we actief op 5 van de 6 criteria, waarvoor je telkens een activiteit kon doorgeven. Vorige week had dan de digitale huldiging plaats van de verschillende laureaten.”

    In iedere provincie is er een winnaar per criterium: de gemeente/stad, die de meest originele en creatieve activiteit of actie heeft georganiseerd.

    “Toen ik de afroeping van de winnaars zag, was ik toch wat ontgoocheld. Maar even later was die teleurstelling snel weg. Onze sportdienst is uitgeroepen tot overall-winnaar van Oost-Vlaanderen voor de grote steden.”

    Niet evident

    Maandagochtend 27 december was die prijs ook tastbaar voor de medewerkers van de Ninoofse sportdienst.

    “Naast de trofee zelf, viel er een prachtig cadeau in de bus: een waardebon van € 1.500; zalig om de werkweek te starten. Voor ons team is het een beloning voor de volgehouden inspanningen van het afgelopen jaar. Omwille van de corona-maatregelen was het niet zo evident om onze programmatie te kunnen volgen. Het was vaak een kwestie van bijsturen, afwachten, afgelasten, hervatten, de planning herzien, eventueel werken van huis uit. Maar ik besef, dat mensen het in andere sectoren nog veel moeilijker hadden, zeker als hun job zelf in het gedrang kwam.”

    Ninove mag zich dus een jaar lang een #sportersbelevenmeer-stad noemen.

    “Het is voor ons ook een aanmoediging om verder te gaan op de ingeslagen weg. We plannen voor volgend jaar terug heel wat sportieve activiteiten, ondanks de onzekerheden, waarmee we ongetwijfeld nog zullen moeten rekening houden.”

    Info: Sportdienst NinoveSportersbelevenmeer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons