Ninoofse sportdienst valt opnieuw in de prijzen

    13 december 2022

    NINOVE – De stad mag een jaar lang de titel voeren ‘Sportersbelevenmeer-stad 2022′, met dank aan de Ninoofse sportdienst. Deze ontving ook nog een waardebon van € 500 als ‘overall winnaar’.

    Sport Vlaanderen daagt al enkele jaren de sportdiensten uit om de ‘sportersbelevenmeer award’ te behalen. Dit jaar moesten ze beleving toevoegen aan hun initiatieven en zo de inwoners aan het sporten en bewegen zetten. Dit konden ze doen aan de hand van 6 criteria.

    Criteria

    • Sporten zonder drempels
      Verleg grenzen door een initiatief boordevol beleving te creëren.
    • Sportief gezin
      Ontwikkel een interactieve beweeg- of belevingsroute (permanent/tijdelijk) voor gezinnen.
    • Georganiseerd sportaanbod
      Plaats het georganiseerd sportaanbod in de kijker.
    • Sportieve school
      Stimuleer in samenspraak met de scholen beweging en sport in en rond de school.
    • Sportieve werkplek
      Organiseer en/of promoot sport- en beweegactiviteiten bij de lokale ondernemingen.
    • Sportieve vrije tijd
      Promoot het sporten in de natuur bij de bevolking.

    Awards

    “Ninove ging deze uitdaging aan en deed inspanningen om aan de 6 criteria te voldoen”, aldus sportfunctionaris Nancy Beeckman. De sportdienst nam voorheen en met succes al deel aan deze uitdagingen.

    Woensdag 7 december zijn in Gent de awards uitgereikt door Sport Vlaanderen, in aanwezigheid van Maarten Vangramberen en Rani De coninck.

    “De gemeenten en steden, die 4 van de 6 criteria tot een goed einde brachten, ontvingen de award en kunnen zich 1 jaar lang een #sportersbelevenmeer gemeente/stad noemen. Ninove ontving deze award.”

    Maar er was meer: “We zijn ook ‘overall-winnaar’ in de categorie steden en gemeenten met meer dan 25.000 inwoners en ontvingen hiervoor een waardebon van € 500. Als sportdienst zijn we terecht fier met deze extra onderscheiding. Wij willen ons zeker verder blijven inzetten om de Ninovieters aan het sporten te krijgen.”

    Ninove mag zich – niet voor het eerst – een jaar lang ‘Sporters beleven meer’-stad noemen.

    Info: Sportdienst NinoveSport Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons