Ninove is klaar voor de Omloop zonder publiek

    26 februari 2021

    NINOVE – Zaterdagnamiddag 27 februari is het zover: de aankomst van de openingsklassieker van het wielerseizoen, de Omloop het Nieuwblad, aan de Onderwijslaan.

    Geo De Cleer is als voorzitter van het Omloop Finish Team, klaar om de renners in de beste omstandigheden te verwelkomen.

    Ondanks de coronamaatregelen maken zowel organisator Flanders Classic als de plaatselijke organisatoren er het beste van. Het zal ongetwijfeld opnieuw een spannende wedstrijd worden: 201 km met 13 hellingen in de Vlaamse heuvelzones.

    Alleen is zoals inmiddels genoegzaam bekend dit jaar geen publiek toegelaten langs de hellingen en aan de start- en aankomstzone.

    Aankomst

    In de omgeving van de Onderwijslaan is ondertussen alles in gereedheid gebracht om een prachtige aankomstzone op te bouwen.

    De nadarafsluitingen zijn geplaatst, de aankomstboog staat strak, de meet is gespoten en de VRT heeft een mediadorp opgetrokken in de laatste rechte lijn.

    Ook langsheen de Centrumlaan en op de Graanmarkt zijn honderden meter hekwerk geplaatst om alles in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.

    De aankomst van de elite mannen is verwacht rond 16.15 uur. De dames elite komen op de Onderwijslaan aan rond 17.30 uur.

    Dat alles kun je volgen op televisie.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons