Ninove klaar voor De Omloop met publiek

    25 februari 2022

    NINOVE – Aan de Onderwijslaan komt zaterdagnamiddag 26 februari de Omloop Het Nieuwsblad aan, de openingsklassieker van het wielerseizoen. Geo De Cleer en het Omloop Finish Team zijn klaar om de renners in de beste omstandigheden te ontvangen. Voor de laatste keer?

    Ondanks de corona-maatregelen maken zowel organisator Flanders Classics als de plaatselijke organisatoren langs het 204 km lange parcours met 13 hellingen er het beste van. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een spannende wedstrijd, die door de Vlaamse heuvelzones richting aankomstlijn zal denderen.

    Na een jaar onderbreking is zaterdag opnieuw publiek toegelaten langs de hellingen en aan de start- en aankomstzone.

    Aankomstzone

    In de omgeving van de Onderwijslaan is ondertussen alles in gereedheid gebracht om een prachtige aankomstzone op te bouwen: de nadarhekkens, de aankomstboog, de lijn is gespoten en het VRT-mediadorp staat opgesteld.

    Ook langsheen de Centrumlaan en de Graanmarkt zijn honderden meter hekwerk geplaatst om alles in de veiligst mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.

    “Het is altijd kippenvel als je die wagens donderdag ziet toekomen”, zegde ons Geo De Cleer. “Helaas terug een editie zonder VIP-tent, maar wel met publiek.”

    Tifo

    Of deze 5de aankomst meteen ook de laatste is in Ninove? “We wachten op een eventueel onderhoud van de stad met Flanders Classics. Maar we hebben intern al ideeën afgetoetst mocht het contract inderdaad niet worden verlengd.”

    Na de aankomst zal het Omloop Finish Team een eresaluut brengen aan wijlen Willy Verlé: “We leggen een tifo op het binnenplein van de atletiekpiste: 10 m op 10 m. Een groot doek voor een groot mens.”

    Alternatieven

    Ook burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) liet niet in haar kaarten kijken over een mogelijke contractverlenging.

    “We zetten de voor- en de nadelen op een rijtje en overleggen met het Omloop Finish Team. Binnen twee weken beslissen we definitief, want ook Flanders Classics wacht op een signaal.”

    Volgens haar heeft sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) al mogelijke alternatieven met een internationale uitstraling voor Ninove.

    Je mag er dus gif (in een homeopatische verdunning weliswaar) op innemen, dat De Omloop Het Nieuwsblad voor de laatste keer in Ninove is aangekomen. Tenzij Pasen op een dinsdag valt natuurlijk.

    GNE/MLI

    Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons