Ninove overweegt installatie van barpark voor street work out

    03 april 2019

    NINOVE – Wassim Hassine (Samen) stelde tijdens de gemeenteraad van 28 maart 2019 voor om een barpark voor street work out te installeren. Sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) is alvast gewonnen voor een dergelijk initiatief.

    “Het is een plek waar mensen aan streetworkout kunnen doen, een alternatieve vorm van fitness”, aldus Wassim Hassine. “Het is iets dat mensen bij elkaar brengt. Het heeft een gunstig effect op het sociaal leven in een gemeente en de vraag ook steeds groter wordt. De dichtstbijzijnde barparken bevinden zich in Brussel, Gent, Ronse, Lokeren en Wetteren.”

    Volgens hem trekken die barparken geen hangjongeren aan. “Integendeel: het zal jongeren een omgeving bieden, waar ze kunnen sporten en zichzelf elke keer zullen overtreffen met oefeningen. Dus ik denk dat het echt hoog tijd is om zo’n park te plaatsen. Het is ook goed voor de mensen die geen abonnement voor fitness kunnen betalen.”

    Schepen Torrekens stond heel positief tegenover dit voorstel. “Ik heb dat idee enkele jaren terug al aangekaart, maar toen was er geen budget voor voorzien. Volgens de sportdienst bedraagt de installatie gemiddeld € 25.000.”

    Waar dat barpark zou komen is nog niet zeker.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons