Omdat elke stap telt

    26 oktober 2021

    NINOVE – De stad wil de Ninovieters de komende vier jaar aanzetten om (nog) meer te stappen. Daarom tekende ze in op de actie ’10.000 stappen: elke stap telt!’.

    De 10.000 stappencampagne  is een gezamenlijk initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s.

    De voordelen van regelmatig stappen zijn legio: een goede gezondheid, je voelt je beter in je vel, slaapt beter, hebt meer sociaal contact, zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt.

    Stappen

    Ninove doet mee met deze campagne en gaat de komende 4 jaar nog meer voor beweegvriendelijke buurten.

    Dit jaar is er een stappensignalisatie en een affichecampagne, in de hoop jou nog wat extra stappen te doen zetten bij een bezoekje aan de stad.

    Hoeveel stappen doe je bijvoorbeeld vanaf het Dr. Hemerijckxplein tot aan de sporthal of de atletiekpiste? Hoeveel tot het stadscentrum?
    Aan verschillende randparkings is signalisatie aangebracht, die aangeeft hoeveel stappen en aantal minuten daarvoor nodig zijn. Zo zie je dat kleine afstanden ook extra stappen opleveren.

    Naast deze signalisatie, zullen bij de lokale handelaars en de stadsdiensten raamaffiches ophangen om het stappen te stimuleren.

    Info: volg ook de Facebookpagina van de stad, de sportdienst en van Gezond Leven voor info en wedstrijden zoals de 10.000 stappencompetitie, met prijzen voor de leukste inzendingen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons