Opbouw infrastructuur de Omloop is gestart

    15 februari 2023

    NINOVE –  De aankomststreep van de Omloop Het Nieuwsblad zal zaterdag 25 februari voor het eerst zijn getrokken op de Elisabethlaan. Sinds deze week zijn de voorbereidingen begonnen.

    Er is al een brug aangelegd tussen de parking aan de sporthal en de Elisabethlaan. Op die manier kunnen alle toeschouwers en vips langs daar gemakkelijk naar de aankomstzone en het binnenplein van de atletiekpiste stappen.

    Vip-tent

    Op het uitgestrekte middenveld van de atletiekpiste is momenteel de grote tent in opbouw. Daar worden de genodigden ontvangen en zal de viplunch plaatsvinden.

    De tent heeft een oppervlakte van 1.800 m2.. Die grondoppervlakte is een flink stuk groter dan tijdens de voorgaande edities, aangezien geen verdieping meer is voorzien.

    De keuken komt in een aanbouw van 250 m2.

    Vanaf nu gaat alle aandacht naar de aanleg van de nutsleidingen, toiletten en de aankleding van de tent.

    Geo De Cleer (Omloop Finish T): “Na enkele jaren onderbreking, en de nieuwe locatie van het vipgebeuren is het natuurlijk opnieuw wat zoeken, ook wat betreft de opbouw van de infrastructuur die erbij hoort.”

    Maar volgens Erwin Herzeel en Bartel De Schuyteneer (Omloop Finish Team) is de opbouw van de tenten zeer vlot verlopen, mede door de goede weersomstandigheden.

    Verkeersmaatregelen

    De hele operatie verloopt zonder verkeersproblemen, aangezien de uitbouw en de aanleg van de hele infrastructuur volledig buiten de weg gebeuren.

    Vanaf donderdag 23 februari start de opbouw van de aankomstzone. Vanaf dan zullen wel verkeersmaatregelen van kracht zijn in de omgeving van de Elisabethlaan.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons