Petanque zit in de lift

    21 February 2023

    NINOVE – Raadslid Dirk Hemerijckx (Open Vld) vroeg tijdens de gemeenteraad van 13 februari om op het speelterrein van Meerbeke de petanqueterreinen uit te breiden van 2 naar 4.

    Dat petanque aan een heropleving bezig is, blijkt volgens Hemerijckx uit het succes van het Ninoofs petanquetoernooi, dat vorig jaar voor de tweede keer plaatsvond.

    “Daaraan namen 230 spelers deel met 15 ploegen uit 10 wijken en deelgemeenten. Dat is een enorm succes en op de vele petanqueterreinen in onze stad en de dorpen wordt stevig geoefend. De vraag overstijgt zelfs het aanbod.”

    Meerbeke

    De stad deed al heel wat inspanningen. “Maar als zich opportuniteiten voordoen houdt men best rekening met deze vraag. In 2023 start het ontwerp van de speeltuin in Meerbeke. Het zou heel goed zijn mocht men op de speeltuin 4 – liefst overdekte – petanqueterreinen voorzien in plaats van de huidige 2. Er zijn nu al wachttijden voor die terreinen.”

    Schepen voor sport Marc Torrekens (Open VLD) gaf een overzicht van de 35 terreinen op het openbaar domein en in privé-uitbating, die er momenteel zijn in Ninove en de deelgemeenten.

    “De 2 terreinen in Meerbeke zijn overdekt en de herstellingen daaraan zijn ingepland. Elk voorjaar laten we de toplagen van alle terreinen vernieuwen en onkruidvrij maken. De gebruikers effen ze zelf regelmatig. Maar zelf ben ik geen voorstander om ze te overkappen. Ik sta liever in open lucht. Hoe meer plastic boven je hoofd, hoe warmer het in de zomer wordt.”

    Dirk Hemerijckx kon zich wel vinden in de suggestie van Dany Goessens (Forza) om gewoon een overdekte schuilplaats te voorzien aan een petanqueterrein. Kwestie van toch wat droog te kunnen staan.

    Voor burgemeester Tania De Jonge is vooral het sociaal aspect van die petanqueterreinen en het -toernooi een meerwaarde. Binnen de krijtlijnen van het budget kan dus gekeken worden naar uitbreiding.

    Voor de heraanleg van het speelterrein in Meerbeke start binnenkort een participatieronde op onder de verenigingen en de kinderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons