Politie treedt kordaat op tegen biergooier Omloop Het Nieuwsblad

    29 februari 2024

    GERAARDSBERGEN – De politiezone Geraardsbergen/Lierde kon de biergooier op de Muur van zaterdag 24 februari identificeren en nodigde hem uit voor een verhoor.

    Bij de doortocht op de Muur van Geraardsbergen kreeg de latere winnares Marianne Vos een beker met vermoedelijk bier vol in haar gezicht gegooid door een gefrustreerde toeschouwer. Dit incident leidde tot verontwaardiging binnen het wielermilieu.

    Identificatie

    Net zoals voor vele toeschouwers en sportcommentatoren kon ook voor de politie Geraardsbergen/Lierde dergelijk gedrag absoluut niet door de beugel.

    Korpschef Patrice De Mets: “Direct na het incident hebben we alle nodige stappen ondernomen en zijn we kordaat opgetreden. Er is een proces-verbaal opgesteld voor ‘slagen en verwondingen’. Inmiddels hebben wij de dader geïdentificeerd. Wij hebben deze persoon uitgenodigd voor verhoor om de verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn gedrag.”

    Signaal

    De politie wil benadrukken, dat een dergelijk incident niet zonder gevolgen zal blijven. Ze hoopt met deze kordate aanpak een helder signaal te geven naar alle sportliefhebbers en deelnemers. De strafrechtelijke beoordeling ligt bij het parket.

    “Wij willen vooral duidelijk maken, dat de politie altijd actief en snel maatregelen neemt bij dergelijke incidenten, ongeachte eventuele tegenstrijdige beweringen. Wij staan achter onze atleten en veroordelen elke vorm van onsportief gedrag. Wij moedigen iedereen aan om respect te tonen voor elkaar en voor de sport.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons