Populaire podcast Wielerclub Wattage met live Giro-special

    10 mei 2023

    GERAARDSBERGEN – De populaire podcast ‘Wielerclub Wattage’ komt woensdag 17 mei in het cc De Abdij live babbelen over de Giro.

    ‘Wielerclub Wattage’ zag voor het eerst het levenslicht op 2 maart met een terugblik op De Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne en een vooruitblik op de Strade Bianche.

    In deze gloednieuwe wielerpodcast heeft gastheer Ruben Van Gucht het over de wieleractualiteit en verhalen uit de oude doos. Dirk De Wolf, Jan Bakelants. Tom Boonen en Mark Uytterhoeven maken het sterrenensemble van ‘Wielerclub Wattage’ compleet.

    De podcast was oorspronkelijk bedoeld om enkel de wielerklassiekers in het voorjaar te fileren, maar de immense populariteit haalde de makers in. Daarom is beslist om drie Giro-specials te brengen voor een groot live-publiek.

    Giro

    In mei vormt Italië gedurende drie weken het decor voor de strijd om de roze leiderstrui en de legendarische trofee voor de winnaar: de Trofeo Senza Fine (trofee zonder einde). Remco Evenepoel start als medefavoriet, samen met Primoz Roglic. Beide wonnen ze de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik. Roglic is olympisch kampioen, Evenepoel wereldkampioen.

    Het belooft een fantastische strijd te worden om het roze. ‘Wielerclub Wattage’ grijpt die graag aan om de komende podcasts te stofferen. Speciaal voor deze Giro en voor Remco komen dus nieuwe afleveringen, waarin de vijf vaste leden mijmeren over Tre Cime di Lavaredo, een passage in en rond Napels en de meet in Rome. De anekdotes zullen er welig tieren, de lach zal zegepralen.

    Publiek

    De kijk- en luistercijfers voor de podcast laten weinig aan de verbeelding over. In enkele weken haalde het format vergelijkbare cijfers met die van vaste podcastwaardes. ‘Wielerclub Wattage’ trekt nu dus ook naar de theaters met 3 live-opnames in Puurs, Geraardsbergen en Dilbeek.

    Bij onze noorderburen bewandelden al verschillende podcasts het pad van live-shows. De populairste shows daar (‘Live Slow, Ride Fast’, ‘De Rode Lantaarn’ en ‘In het wiel’) stonden al in de grootste theaterzalen van Nederland: Luxor Rotterdam, Carré Amsterdam… Het is dus een beproefd recept, dat ook bij ons voet aan de grond krijgt.

    Wielerclub Wattage houdt halt op 17 mei in Geraardsbergen, niet toevallig waar Remco een officiële van club heeft in Bar Gidon.

    Tickets via Show-Time.

    Info: Wielerclub Wattagecc De Abdij  – Bar Gidon.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons