Portret van Dave Mattheus: Head of RSCA Women en topcoach

    05 mei 2023

    NINOVE/NEERPEDE – Het vrouwenteam van Anderlecht kroonde zich zaterdag 29 april tot kampioen, op het veld van de grote concurrent OH Leuven. Voor de zesde keer op rij haalde paars-wit de landstitel binnen.

    De grote baas en tegelijk hoofdcoach van RSCA Women is Ninovieter Dave Mattheus. Hij woont in Outer en heeft Okegemse roots.

    Vrouwenvoetbal

    Dave is gepokt en gemazeld in het vrouwenvoetbal en stond onder meer mee aan de wieg van de Diva’s bij KVK Ninove. Mattheus behaalde het UEFA A-diploma en won twee keer de beker van België met de damesploeg van KAA Gent. Vorig jaar ging hij aan de slag bij RSCA Anderlecht, waar hij verantwoordelijk is voor het damesteam.

    Neerpede

    We zakten af naar de Belfius Academy in Neerpede en hadden een aangenaam gesprek met de Ninoofse topcoach. We vroegen hem naar de ontknoping van de play-offs en de betekenis ervan voor hem en de club.

    Ook over de stijgende populariteit van het damesvoetbal gaf Dave Mattheus zijn mening.

    RSCA Women doet dit jaar mee aan de voorrondes van de Champions League. Nog nooit kon een Belgische ploeg zich plaatsen. “Het zou mooi zijn mochten we er dit jaar voor het eerst in slagen”, zegt een ambitieuze Mattheus.

    Het volledige interview kan je zien in de YouTube-reportage.

    Info: RSCA Women.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons