Recordaantal deelnemers voor Memorial Geert Rasschaert

    23 juli 2023

    NINOVE –De belangstelling voor deze 32ste editie van atletiekclub Vita was zaterdag 22 juli groter dan ooit. De organisatie van deze Memorial draait volledig op de vrijwillige inzet van sportieve medewerkers, waarop Vita telkens weer een beroep kan doen. Met de steun van de stad Ninove en de technische dienst stonden zij in voor het vlot verloop van deze sportmanifestatie.

    We mochten zaterdagnamiddag even in de ‘toren’, het communicatiecentrum en ook de centrale plaats voor de tijdopnames tijdens de wedstrijden, tot op één duizendste van een seconde. Geen sinecure om van ’s middags tot na middernacht je focus te behouden.

    We snoven ook even de sfeer bij de sporters tijdens de competities voor het polstokspringen en de rolstoelraces.

    Vrijwilligers

    Vita-voorzitter Eddy De Vogelaer zag dat het goed was. “We kunnen rekenen op een ruime belangstelling met meer dan duizend inschrijvingen, ook internationaal en ondanks de drukke atletiekkalender. Het weer valt mee, al is het voor spurters iets te fris en kan de rugwind bij wijlen parten spelen. Maar wanneer heb je het ideale weer?”

    Peter Bliki kon dit beamen. “Onze hoofddoelen zijn hier wel de loopnummers op de 800 en de 1.500 m bij de vrouwen en de mannen, waar we echt met een schitterend deelnemersveld zitten, die hopelijk sterke tijden neerzetten met het oog op de Olympische Spelen in Parijs. Voor de toppers moeten wij een goed onderkomen voorzien in hotel De Croone. Maar er verblijven ook atleten in Aalst en Brussel, waarvoor wij dan het transport verzorgen. Wij zijn een van de grootste organisaties, die louter draaien op vrijwilligers.”

    Hun inzet en de opkomst waren alvast geslaagd. Enkele mooie prestaties zouden de kers op de taart zijn.

    Info: Atletiekclub Vita.

    Uitslagen 2023

    Live Vlaamse Atletiekliga

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons