Ruth schoot de hoofdvogel af

    25 september 2021

    NINOVE – De Ninoofse boogschuttersverenigingen hielden hun koningsschieting. Ruth Van Der Meersche schoot zich tot koning; Johan Van Der Schueren mag zich onderkoning noemen. Samen met de andere kampioenen zijn ze zaterdag 18 september gevierd.

    Elk jaar nemen de verschillende verenigingen van handboogschutter het tegen elkaar op in een stadscompetitie. Het gaat er om wie zich tot koning en onderkoning kan schieten.

    Koning

    De wedstrijd werd gehouden op 27 juni, maar door de corona-maatregelen was de viering uitgesteld naar 18 september.

    Tijdens de koningsschieting mocht Ruth Van Der Meersche zich na 9 ronden koning van de stad Ninove noemen. Zij is lid van de Koninklijke Handboogmaatschappij Sint-Medard.

    De onderkoning had 9 ronden meer nodig om zijn titel binnen te halen. Deze ging naar Johan Van Der Schueren van de Koninklijke Handboogmaatschappij Concordia.

    Kampioenen

    Eind augustus werd de schutting voor de kampioenenploeg van de stad gehouden op het terrein van de KHM St-Medard. De thuisploeg won het pleit van de KHM Concordia: na drie spannende schuttingen met één punt verschil.

    De winnende ploeg bestaat uit Dimitri Braem, Shana Lievens, Gert en Franky De Mongh. Franky is ook kampioen hoge vogels. KHM Concordia leverde de kampioen kleine vogels met Frank Van Impe. De meest verdienstelijke schutter was Bjorn Hemmerijckx.

    Viering

    De viering had zaterdag 18 september plaats op het terrein van de KHM St-Medard, doordat de titel van de stad Ninove ging naar Ruth Van Der Meersche van de gelijknamige vereniging.

    Het werd een gezellige verbroedering tussen de maatschappijen.

    GNE

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons