Sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen binnen terug mogelijk

    10 februari 2021

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) laat vanaf zaterdag 13 februari opnieuw binnenactiviteiten toe voor jongeren onder de 13 jaar.

    De Ninoofse burgemeester besloot op 28 januari om sport- en jeugdactiviteiten voor jongeren onder de 13 jaar tijdelijk te verbieden, indien deze zich binnen afspeelden.

    Dat gebeurde op basis van de slechte coronacijfers en een aantal besmettingen met de Britse variant in Geraardsbergse scholen.

    -13-jarigen

    Inmiddels zakken de coronabesmettingen in Ninove al enkele dagen op rij. De toestand in Geraardsbergen is genormaliseerd. Testen van de lagere schoolkinderen aldaar wezen uit, dat slechts 1.8 % positief is.

    Daarom besliste de burgemeester om de binnenactiviteiten voor kinderen onder de 13 jaar opnieuw toe te staan vanaf zaterdag 13 februari.

    De jeugdverenigingen, sport- en zwemverenigingen kunnen hun activiteiten voor deze leeftijdsgroep terug opstarten onder strikte voorwaarden, die we hieronder vermelden.

    Enkel tijdens de krokusvakantie (13 februari tot en met 21 februari 2021) zijn activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar mogelijk met een maximum van 25 personen (begeleider niet inbegrepen). Daarbuiten geldt de beperking tot 10 deelnemende kinderen.

    Algemene regels

    Sinds 1 februari zijn de volgende federale regels van toepassing.

    • Jongeren onder de 13 jaar
      De activiteiten zijn mogelijk in groepen van maximum 10 personen (exclusief begeleiders), bij voorkeur outdoor.
      In Ninove dus pas vanaf 13 februari.
    • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar
      Zij moeten activiteiten verplicht buiten bijwonen. Zwemmen is binnen wel toegelaten.
      Er is een maximum van 10 personen (begeleider niet inbegrepen).
    • Het is sterk aanbevolen om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.
    • De regels voor volwassenen (vanaf 19 jaar) wijzigen niet.
      Zij kunnen ook sporten en bewegen, maar enkel in open lucht of in een zwembad, in groepen van maximum 4 personen (kinderen tot en met 12 jaar niet inbegrepen). Daarbij moeten ze de afstandsregels in acht nemen.
      Een eventuele trainer/coach maakt deel uit van deze groep van 4 personen.

    Info: zie de webstek van AmbrassadeSport VlaanderenCrisiscentrum.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons