Sporthal Sint-Kristoffel speelt nieuwe padelterreinen in

    13 oktober 2023

    POLLARE – De padelinfrastructuur aan de Schuitstraat heeft nog die geur en aanblik van het nieuwe. Uitbaatster Isabel De Jonge is blij, dat ze de stap hebben gezet.

    “We moesten onder andere de parketzaal van meer dan 30 jaar oud en de verlichting vernieuwen”, zegde ze ons. “Twee jaar terug is het dak herlegd. Er was vraag naar padelterreinen, die ook zowat overal elders ontstonden. We zijn op de vraag ingegaan en hebben die grote stap gezet. Met succes, want het speelschema zit al redelijk goed vol.”

    Kunstgras

    De werken duurden 5 weken. “De ondergrond van de indoor terreinen bestaat uit blauw kunstgras met een fijn laagje zand. De nieuwe ledverlichting is ook aangepast aan de normen voor dergelijke terreinen: helder zonder te verblinden.”

    De eerste zes maand zal hier nog geen competitie gebeuren. “Maar vanaf volgend jaar starten wij met padellessen en initiaties, wellicht ook interclubcompetities en toernooien. We zullen dit integreren met de tennisschool.”

    Overstap

    De zaalvoetbalploegen moesten wel verkassen, maar 10 ploegen konden uitwijken naar Denderhoutem en sommigen onder hen padellen hier ook. Zoals Toon: “Het is echt aangenaam spelen op deze eerste koude dag van het jaar. Binnen merk je daarvan niets. Wij voetbalden hier sinds 2001 en hebben dat opgelost. Je moet mee evolueren.”

    Ook Steven voetbalde tot enkele jaren geleden in de zaal van Sint-Kristoffel, maar nu geniet padel zijn voorkeur. “Het is niet hetzelfde als zaalvoetbal, maar ook padel vraagt natuurlijk een fysieke inspanning. Het helpt als je kunt tennissen, al doen sommigen zonder een tennisverleden het heel goed. De terreinen, de hoogte, de verlichting, de aangename temperatuur… dat alles valt heel goed mee.”

    Aanleg

    David De Waegeneer is met zijn bedrijf verantwoordelijk voor deze mooie infrastructuur: “We hebben ondertussen al meer dan 600 terreinen geplaatst in België en zijn nog niet aan het einde van de groei. De jeugd ontdekt ook stilaan die sport. Wij raden de clubs zowel binnen- als buitenterreinen aan: buiten is leuk, maar binnen heb je ideale omstandigheden. Zelf speel ik haast dagelijks. En het is leuk om met de oude ploegmakkers van vroeger terug bij elkaar te zijn. Ik merk, dat de drang om beter te spelen ook bij anderen nog aanwezig is.”

    Info: Sporthal Sint-Kristoffel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons