Stadsbestuur is blij met Vlaamse subsidie voor De Kleine Dender

    26 december 2023

    NINOVE – De subsidie van € 1.096.875,00 voor de renovatie van het zwembad is ook voor het stadsbestuur een opsteker.

    Het schepencollege, het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), de dossierbeheerders en de zwembaddirecteur hadden een subsidiedossier opgemaakt voor De Kleine Dender. Een beoordelingscommissie selecteerde dit project voor bovenlokale sportinfrastructuur 2023 en kende het een subsidie toe van € 1.096.875,00.

    Opsteker

    Schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld): “We hadden verschillende overlegmomenten tijdens de opmaak van dit subsidiedossier. Uiteraard zijn wij tevreden, dat de Vlaamse regering de subsidie uiteindelijk heeft toegekend. Ik ben ontzettend dankbaar ten opzichte van de zwembaddirecteur en de externe deskundigen, die dit hebben kunnen verwezenlijken.”

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) sluit zich daarbij aan: “Met de kerstdagen is dit een flinke opsteker voor het bestuur. Ook al liep het project ongewild vertraging op, na ontvangst van de omgevingsvergunning kan onze partner Sportoase van start gaan.”

    Het zwembad zal opnieuw een aantrekkelijk familiezwembad zijn met ruimte voor sport- en recreatieve zwemmers, scholen, zwemclubs en gezinnen. “Wij zijn bijzonder fier en kijken samen met de Ninovieter uit naar dit mooi project.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons