Stem Jan tot sportpersoonlijkheid van het jaar

    22 september 2023

    NINOVE – Jan Weymeersch maakt kans op de titel van ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ bij de scheidsrechters, een verkiezing van de Vlaamse Sportfederatie. Je kunt op deze Ninovieter stemmen via de linken onderaan dit artikel.

    De Vlaamse Sportfederatie gaat tijdens de ‘Week van de Official’ van 7 tot en met 15 oktober op zoek naar de ‘official personality van het jaar’. De verschillende sporttakken stuurden in totaal meer dan 1.000 nominaties in en de 25 finalisten zijn bekend. Voor Cycling Vlaanderen is dat Ninovieter Jan Weymeersch.

    Nominatie

    We spraken hem vrijdagnamiddag 22 september. “Toen ik vorige week donderdag een telefoontje kreeg van de Sportdienst Vlaanderen was ik verrast. Blijkbaar hadden een aantal collega’s en de federatie mij als supergenomineerde voor het wielrennen naar voor geschoven.”

    De stemmen lopen alvast vlot binnen. “Na 36 jaar dienst heb ik wellicht mijn bekendheid mee bij de organisatoren en de renners. Maar in de top 3 moet ik het momenteel opnemen tegen jongere kandidaten en deze zitten natuurlijk meer op de sociale media.”

    Stemmen

    Dus willen wij Jan een stevig duwtje in de rug geven. Als je op hem wilt stemmen, kan dat via Facebook of Instagram.

    We hebben je het alvast gemakkelijk gemaakt en zetten onderaan dit artikel de juiste linken naar de beide mogelijkheden. We duimen alvast voor Jan.

    Buiten eeuwige roem en valt met die onderscheiding weinig te winnen. “Het zou om een trofee gaan en een waardebon van € 300. Maar wat de uitslag ook is, ik zal die prijs nooit voor mij houden, maar delen met de hele wielerfamilie.”

    Koers

    Winst of niet, Jan blijft als koerscommissaris op post.

    “Inmiddels ben ik 36 jaar official en ik heb in die periode zowat alles meegemaakt. Veel mensen kennen mij en het wielrennen heeft voor mij echt geen geheimen meer. Elke keer ga ik nog altijd met volle goesting naar de koers. De afgelopen 3 maand was ik geen enkel weekend thuis en morgen ben ik terug weg. Half oktober zijn de wegwedstrijden gedaan en beginnen we met het veldrijden. Ik ben nu 62 en ik mag doordoen tot de leeftijdsgrens van 74. Mochten mijn kleinkinderen van 5 en 7 ooit zin hebben, dan wil ik hen wel opleiden.”

    Stemmen op Facebook klik hier en daarna op het duimpje

    Stemmen op Instagram klik hier en daarna op het hartje

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons