Sterke start voor Eendracht Ninove-Terjoden

    04 mei 2024

    NINOVE –De kaatsclub treedt aan in Nationale 3A, maar mikt dit seizoen op promotie. De eerste twee wedstrijden bevestigden alvast die ambitie.

    Eendracht Ninove-Terjoden is ontstaan uit een fusie van Eendracht Ninove en KC Terjoden. De club maakt ook werk van een jeugdwerking om goede jeugdspelers op te leiden. De wedstrijden en trainingen hebben plaats op het terrein aan de Kaatsweg achter de stedelijke sporthal.

    Leider

    De ploeg heeft alvast haar competitiestart niet gemist met een thuiswinst tegen Wieze: 13-11. Het was een moeilijke wedstrijd, na een periode van koud weer, waarin heel wat oefenwedstrijden zijn afgelast en trainingen niet of nauwelijks konden plaatsvinden. Dat geldt natuurlijk voor alle clubs, maar je vat als ploeg de competitie dan toch aan met heel wat vraagtekens.

    Na de eerste speeldag was er nog één leider: Villers, dat als enig team het maximum van de punten kon halen. Woensdag 1 mei moest Ninove-Terjoden naar de leider. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers te sterk waren. Een heel gretig en gemotiveerd Ninove won met 4-13. Dat zijn 3 punten erbij en een gedeelde leidersplaats.

    Puntenverdeling

    Voor de niet kaatsers: in het kaatsen zijn 3 punten per wedstrijd te verdienen. Je haalt als ploeg 1 punt wanneer je 6 spellen haalt. Dus als je bijvoorbeeld verliest met 6-13, heb je toch nog een punt en heeft de winnaar er 2. Win je met 13-5, dan haal je 3 punten. Het eerste team, dat 13 spellen haalt, wint de wedstrijd.

    Van Snick

    Noteer alvast in de agenda zaterdag 15 juni. Dan organiseert Ninove-Terjoden een amateurtornooi op het terrein aan het Kaatsplein. Met dit tornooi wil de ploeg kaatslegende Marc Van Snick eren én natuurlijk de kaatssport promoten.

    Zaterdag 29 juni heeft de jaarlijkse barbecue met sponsordag plaats. Iedereen welkom, onder andere aan de gin tonic bar. Afhankelijk van het weer komt ook de sangria aan bod.

    Info: Eendracht Ninove-Terjoden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons