Tegenslagen blijven Laurens De Plus achtervolgen

    17 augustus 2022

    NINOVE – Het begint er sterk op te lijken, dat ook 2022 zich niet zal aankondigen als de grote terugkeer van Laurens De Plus. Na een heupletsel, blessures, een virale infectie en overtraining, moet hij ditmaal passen voor de Ronde van Spanje. Tijdens een trainingsrit is hij door een auto aangereden.

    Voor enkele jaren was Ninovieter Laurens De plus uitgeroepen tot de beste Belgische klimmer. Hij veroverde nog diverse ereplaatsen, onder meer in de Ardense Pijl, de Ronde van de Isard en de Ronde van Italië.

    Bij zijn nieuwe ploeg INEOS-Grenadiers slaagt hij er maar niet in opnieuw naar zijn oude niveau terug te keren. Hij blijft kampen met blessures en tegenslagen. Dat maakt, dat hij in 2020 aan amper 4 koersdagen toekwam en in 2021 hooguit een twintigtal dagen in competitie aantrad.

    Herbronnen

    “Weinig ploegen zouden doen wat INEOS voor mij heeft gedaan”, verklaarde de renner recent. De Plus was immers aangeworven als een zieke renner, die alle tijd kreeg om zich te herbronnen.

    “Ik wil opnieuw een vaste waarde worden in deze rondeploeg”, aldus een toen nog optimistische De Plus, tijdens zijn voorbereiding op de Ronde van Spanje.

    Fatale val

    Maar ditmaal kwam hij op training ongelukkig ten val, nadat een auto hem had aangereden.

    De eerste onderzoeken wezen op een aantal schaafwonden. Toch besliste INEOS om De Plus niet te laten deelnemen aan de Ronde van Spanje. Hij zou onvoldoende hersteld zijn van zijn verwondingen. Een zoveelste tegenslag in een lange rij.

    Een en ander maakt, dat De Plus nog geen enkele grote ronde heeft kunnen rijden voor zijn nieuwe ploeg. Eind 2023 loopt zijn contract af. Volgend jaar wordt het dus alles… of niets.

    GGM

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons