Tiende kampioenstitel voor Benny Ceulemans op succesvol Belgisch kampioenschap golfbiljart

    11 september 2023

    NINOVE – De laatste bekers van het Belgisch kampioenschap golfbiljart zijn zondag 10 september uitgereikt in zaal The Mauritz: Benny Ceulemans speelde zich voor de 10de keer Belgisch kampioen.

    De kampioenschappen vonden plaats in evenementenhal The Mauritz, tussen vrijdag 11 augustus en zondag 10 september. Een hele maand lang gaven meer dan 1.900 deelnemers elkaar partij in de strijd voor de verschillende Belgische titels in diverse categorieën. The Cornerboys stonden in voor de organisatie.

    Benny

    Op 2 september won België met verve de interland tegen Nederland gespeeld. Zondag 10 september hadden de individuele finales plaats. Benny Ceulemans haalde het in de A-reeks en was uiteraard blij met deze trofee in wat hij de moeilijkste biljartdiscipline noemde.

    “Ik ben kampioen oude gloriën, duo’s en nu in de A-reeks. Zelfs al blijf je favoriet, toch was dit buiten alle verwachtingen. Het was een zeer moeilijk parcours met een mooie bezetting. Ik heb die titel dus niet gestolen. Het was me niet om die 10de keer te doen, maar eens je zover bent, wil je die toch binnenhalen. Dus het is ook wat emotioneel, want weinigen zullen me dit nadoen. En die trofee krijgt een mooi plaatsje thuis.”

    Organisatie

    The Cornerboys mogen met terechte trots terugblikken op een zeer geslaagd kampioenschap. Al had Werner Matthijs gemengde gevoelens bij het einde van het toernooi: “We zijn tevreden, dat het gedaan is want het is een serieuze inspanning geweest, gedurende 26 dagen. Dat kruipt toch wel in de kleren. Maar toch ook wel spijt, dat het voorbij is, want we hebben heel wat afgelachen en plezier gemaakt. Dat hier zoveel volk zou aanwezig zijn op de finaledag, was buiten onze verwachting, zeker met dit heel warme weer. De biljartbond had trouwens beslist, dat de spelers in short aan de tafel mochten staan. Ze zullen hoe dan ook al hebben afgezien. Dat Benny voor de 10de keer Belgisch kampioen is geworden en voor de 4de keer op rij, is een prestatie op zich.”

    Voor volgend jaar had Werner nog goed nieuws. “Het kampioenschap zal opnieuw hier plaatsvinden. De periode mogen we pas later meedelen.”

    Info: The CornerKoninklijke Belgische Golfbiljartbond.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons