Ultrawandelaars stappen 100 km als ‘stautste Ninovieters’

    29 augustus 2021

    KOMEN/NINOVE – Om het 500ste sterftejaar van Despauterius te herdenken, stapten 42 deelnemers van Comines/Komen naar Ninove. En het waren niet enkel Ninovieters, die na 100 km de finish bereikten.

    “Het weer zat mee en veel van de 42 deelnemers hebben de finish gehaald”, kon Wouter Bouve van de organisatie Maspoe ons zaterdagnamiddag melden. “Een huzarenstukje alvast, waarvoor ik tonnen respect heb.”

    100 km

    De ultrawandelaars waren vrijdagavond 27 augustus om 21 uur in Comines/Komen vertrokken. Daar is 500 geleden de ‘staute’ Ninovieter Joannes Despauterius overleden. Zaterdagnamiddag en -avond haalden de meesten onder hen de finish in Ninove, zijn geboortestad.

    Ze kwamen van overal te lande, zelfs uit Nederland. Heel veel onder hen zijn getrainde stappers, met deelnames aan de Dodentocht in Bornem, de Vierdaagse van de IJzer, de Nacht van Vlaanderen en andere mijlpalen.

    Jan, Pol, Serge, Johan en de andere wandelaars, die wij spraken, waren het er over eens: vooral de doortocht in de Vlaamse Ardennen was echt pittig en zwaarder dan gelijk welke Dodentocht. Dat ondervond ook Serge: “Maar eens in Aspelare weet je dat je dicht bij huis bent.”

    Alle ultrawandelaars mogen zich terecht ‘staute Ninovieters’ noemen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons