Verenigde Wipschutters vierden koning en onderkoning

    24 september 2023

    NINOVE – Bart Van Heghe en Tommy Van d’Helsen schoten zich respectievelijk tot koning en onderkoning 2023 van de Verenigde Wipschutters. Zondag 24 september had de viering plaats.

    De koningsschieting gebeurde eerder al op 28 mei op het terrein van Concordia. Na het plaatsen van de koningsvogel en het koningsbrood namen 18 schutters van de 3 Ninoofse verenigingen het tegen elkaar op.

    Koning

    Zoals gewoonlijk lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien met uitstekende schoten; verschillende pijlen bleven in het koningsbrood steken. Er kwamen al snel enkele gaten in, zodat een aantal pijlen op een haar na de hoofdvogel passeerden. In de 8ste ronde raakte de pijl van Bart Van Heghe (Sint-Sebastiaan) de koningsvogel in volle borst. De nieuwe koning was gekend.

    Daarmee is hij niet aan zijn proefstuk toe. Hij behaalde de koningstitel voor de 2de keer op rij, een exploot dat hij 2 jaar eerder ook al verwezenlijkte. Volgend jaar wenkt de keizerstitel, al zullen de medeschutters hun stinkende best doen om zelf de hoofdvogel af te schieten.

    Onderkoning

    Na de koningsschieting en de felicitaties voor de nieuwe koning, werd de staande wip in gereedheid gebracht voor de schieting naar de titel van onderkoning. Deze ging over 3 ronden. Als een schutter in een van deze ronden de vogel neerhaalt, wordt deze opnieuw op de spil geplaatst tot alle rondes zijn geschoten.

    Geen van de schutters slaagde er aanvankelijk in om de hoofdvogel te schieten. Pas in de 7de ronde lukte het Tommy Van d’Helsen (Sint-Medard). Hij voert voortaan de titel van onderkoning.

    Zondag 24 september volgde dan de viering. Wat houden koning en onderkoning aan hun titel over? “Een schaal en een lege portemonnee”, grapte koning Bart. “Nee, voor het gewin doet niemand van de schutters mee, wel voor het plezier en de onderlinge vriendschap.”

    Info: Handboogschieten Ninove.

    MLI – Foto’s: Andy Dupont

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons