• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Verover de Muur of de Koppenberg en ga niet naar de gevangenis

  21 november 2020

  ALGEMEEN – Zowel Remco Evenepoel als Philippe Gilbert zijn er zeer over te spreken: de koersversie van Monopoly. In plaats van winkelstraten gaat het om beroemde hellingen, kasseistroken en bekende aankomstplaatsen uit de wielersport.

  Zelfs met de herschikte kalender was de koers het afgelopen seizoen populairder dan ooit. Een massa mensen volgde de Ronde van Vlaanderen dit keer niet langs de weg, maar wel voor de teevee.

  Klassiekers

  ‘Monopoly Koers’ biedt je de kans om zelf de hellingen en stroken uit de grootste wielerklassiekers op een andere manier te verkennen. Het is de ideale manier om de winterrust in het wegwielerseizoen te overbruggen.

  Deze officiële Monopoly-versie is een samenwerking tussen Squadra Sports Management en Groep 24. Ze blijft trouw aan het originele spelconcept, maar steekt in een uniek wielerjasje.

  Geen winkelstraten, maar wel de Koppenberg, de Poggio, de velodroom van Roubaix, de Muur van Hoei, La Redoute… Daarnaast is er plaats voor nieuwe wielerpassages zoals de Piazza del Campo, de aankomstplaats van de Strade Bianche in Sienna.

  Ook het vrouwenwielrennen krijgt in deze versie aandacht. Op de tekening van Trouée d’Arenberg zien we een renster van de Lotto Soudal Ladies ploeg. Het is een hommage aan de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen.

  De Kans- en Algemeen Fondskaartjes zijn eveneens aangepast. Je kunt een winstpremie opstrijken voor je eerste profzege of moet betalen voor de renovatie van de douches in Roubaix. De pionnen zijn vervangen door houten mini-wielrenners.

  De Muur

  Remco Evenepoel kreeg het eerste spel ‘Monopoly Koers’ overhandigd en was er blij mee: “Nu kan ik het samen met mijn familie en vrienden spelen. Ik denk dat ik sowieso La Redoute zal kopen, samen met de Stockeu één van mijn favoriete hellingen uit Luik-Bastenaken-Luik. Ik passeer er vaak op training om mijn benen te testen, maar nu kan ik ze kopen. Ook de Muur van Geraardsbergen wil ik graag veroveren. Ik heb er een supporterslokaal staan en het is niet zo ver van waar ik woon.”

  Philippe Gilbert ziet een spelletje ‘Monopoly Koers’ eveneens zitten: “Ideaal om met mijn gezin de wielerpassages te ontdekken, waaraan ik zoveel mooie herinneringen heb. Mijn favoriete vakje is natuurlijk de Cauberg, waar ik 4 maal de Amstel Gold Race won en wereldkampioen werd. Maar stiekem hoop ik ook de Poggio te kunnen kopen.”

  Nog geen idee voor een origineel eindejaarcadeau? Wat dacht je van Monopoly Koers?

  Info: Monopoly KoersLotto SoudalBar Gidon.

  MLI – Photo credit: Kristof Ramon

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons