VK Nederhasselt kan voortaan op kunstgras spelen

    28 augustus 2021

    NEDERHASSELT – De ploegen van VK Nederhasselt kunnen binnenkort hun dribbelkunsten vertonen op het kunstgrasveld aan de Nederhasseltstraat.

    VK NEDERHASSELT is een ambitieuze club met een A-ploeg in 2de provinciale B en een goed uitgebouwde jeugdwerking. Kortom, een club die sportief vooruit wil.

    Bij een dergelijke ambitie hoort ook een goede infrastructuur. De aanleg van een kunstgrasterrein is daarvan een voorbeeld. De club kan daarvoor een beroep doen op een investeringssubsidie van de stad Ninove.

    “De hele investering bedraagt voor de club € 489.000”, legde schepen voor sport Marc Torrekens (Open VLD) ons uit. “Daarin zijn ook de verharding en de borstwering rondom begrepen. De club kan daarvoor rekenen op een investeringssubsidie van de stad voor het maximale bedrag van € 300.000. Vroeger konden de sportverenigingen dit bedrag op 30 jaar terugbetalen. Sinds kort is de termijn 15 jaar, met hogere jaaraflossingen tot gevolg. Die 15 jaar is echter realistisch, gelet op de levensduur van een dergelijk kunstgrasveld.”

    Nog een interessant detail. Dit kunstgrasveld zou het eerste in de streek zijn met kurkkorrels in plaats van rubberkorrels. Dit betekent een meeruitgave, maar is wel beter voor het milieu. Op termijn zullen kunststofkorrels trouwens verboden worden en dus leek de keuze voor kurk logisch.

    Hoe dan ook, de club moet zelf zorgen voor de financiering van het restbedrag. Je kunt VK Nederhasselt alvast steunen tijdens het afhaaleetfestijn ‘Teek Ewe Kiek’ op vrijdag 3 en zaterdag 4 september.

    Info: VK Nederhasselt.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons