Wat met het terrein van Fc Panters Okegem

    12 juli 2021

    OKEGEM – Het Guldenboomcomplex van FC Panters langs de Hazeleerstraat ligt er verwaarloosd bij.  De stad Ninove heeft niet onmiddellijk plannen met deze infrastructuur, aldus schepen voor sport Marc Torrekens (Open VLD)

    FC Panters Okegem bestaat eigenlijk niet meer, sinds de fusie begin 2021 met KVK Ninove. Die club nam het stamnummer 7055 over, zodat KVK Ninove-B volgend seizoen kan starten in de 3de provinciale afdeling.

    Verwaarloosd

    Bij aanvang van de fusie was niet duidelijk of het Okegemse voetbalcomplex Guldenboom nog zou worden gebruikt. Momenteel oogt de voetbalinfrastructuur aan de Hazeleerstraat niet echt fraai.

    Tijdens een storm raakte op 11 maart het dak van de kantine en de kleedkamers zwaar beschadigd. De grasmat, eens de trots van de club, is al een tijd niet meer gemaaid, de deuren van de kleedkamers staan open, het onkruid tiert welig aan de ingang en op de parking.

    Plannen

    Het terrein is eigendom van de stad Ninove en dus vroegen we de schepen voor sport Marc Torrekens naar eventuele plannen.

    “Bij een fusie is het logisch, dat de opslorpende club als eerste de kans krijgt om die infrastructuur over te nemen. Maar KVK Ninove wil er geen gebruik van maken. Voorlopig lijkt niemand echt geïnteresseerd. Het zal afhangen van andere clubs of hier nog zal worden gesport.”

    De geruchten als zouden er padelterreinen komen, doet de schepen af als onjuist.

    “Zelf hebben we als stad geen concrete plannen. Indien er echt geen geïnteresseerden zijn, is een verkoop als landbouwgrond wellicht aangewezen. In Okegem is immers geen uitbreiding mogelijk. Het lijkt me beter om deze te voorzien aan de sportterreinen elders, waar wel mogelijkheden bestaan.”

    De schepen zal aan de technische dienst vragen om het terrein aan de Hazeleerstraat op te kuisen en het dak te herstellen om de gebouwen regen- en windvrij te maken.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons