WK-brons voor Man-Kei To

  24 februari 2024

  NINOVE – Onze landgenote heeft op het wereldkampioenschap rolstoelbadminton in Pattaya (Thailand) een bronzen medaille behaald in het enkelspel. “Ik ben tevreden en heb bijgeleerd.”

  Voor het eerst in haar carrière stond Man-Kei To in de halve finale van een wereldkampioenschap in het enkelspel (klasse WH1). Het toernooi was erg gunstig verlopen tot en met de kwartfinales.

  Met de Thaise Pookkham stond in de halve finale een absolute wereldtopper aan de andere kant van het net. Zij is meervoudig wereldkampioen en pakte nog zilver op de Spelen in Tokyo. Bovendien had zij het thuispubliek achter zich.

  Brons

  Pookkham ging dan ook stevig van start in de eerste set en Man-Kei To moest al snel achtervolgen. Ze sloot die met een beter gevoel af, maar eindigde toch op 21-12. Met meer agressiviteit begon zij aan set twee en ze bouwde een mooie voorsprong uit, die de Thaise op haar beurt niet kon goedmaken. Met 14-21 zette Kiki de bordjes terug gelijk.

  In een allesbeslissende derde set zagen we het scenario van set één: Pookkham begon scherper en kwam al vroeg op voorsprong. Na een time-out kwam onze landgenote terug in haar spel, maar de wedstrijd ging naar de Thaise met 21-12, 14-21, 21-11.

  Parijs

  “Ik ben op zich tevreden met die driesetter”, zegde Kiki na afloop. “In de derde set zette ik haar iets te weinig onder druk in het begin, waardoor ze afstand nam. Daarna herpakte ik mij en speelde ik mijn eigen spel. Pookkham is een erg sterke tegenstander en ik paste mij iets te veel aan. Dat neem ik mee van dit wereldkampioenschap naar de volgend toernooien, hieruit leer ik. We hebben nog vier toernooien richting de Paralympische Spelen in Parijs.”

  Het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya eindigt voor Man-Kei To met een bronzen medaille, haar beste prestatie ooit op een WK in het enkelspel. In het gemengd dubbelspel is ze samen met haar dubbelpartner Jaime Aranguiz (CHI) uitgeschakeld in de kwartfinales.

  Info: WK G-badminton.

  MLI – Copyright BadmintonPhoto

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons