WTC Heghe Sportief: waar leden vrienden zijn

    17 maart 2022

    ASPELARE – De leden van WTC Heghe Sportief reden zondag 27 februari hun 48ste wielertoeristenseizoen in. Ook zij deden dit in een nagelnieuwe uitrusting, met dank aan de sponsors.

    Wielertoeristenclub Heghe Sportief Aspelare is op 2 januari 1974 opgericht in het Aspelaarse gehucht Heghe. Daar was ook jarenlang het clublokaal, tot ze in 1980 verhuisden naar het dorpscentrum en hun intrek namen in café De Paling bij Elie en Lutgarde.

    Sedert maart 2014 heeft de club het VZW-statuut en is Heghe Sportief aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Op die manier voorzien zij extra zekerheid en een hele reeks bijkomende ledenvoordelen.

    Sponsors

    Zondag 27 februari zijn ze dus het 48ste seizoen gestart, onder leiding van de nieuwe voorzitter Jos Wauters.

    “Die start ging ook samen met een volledig nieuwe en opvallende uitrusting. Deze danken wij aan onze sponsors, die ook actief fietsende leden zijn: Solara, Tuinen Rottiers, Gezellig Landelijk, Haardconcept Paul De Smet, Carrosserie Pol, Haelterman CV, Argenta Renata Raes en JW Company.”

    Ritten

    De club telt op dit ogenblik een honderdtal leden.

    “Daarbij ook een zestal dames en we groeien nog elk jaar. Heghe Sportief rijdt in 3 groepen en er is zelfs een ‘easy fun group’ in opbouw. We beschikken ook over 2 volgwagens met onze vaste chauffeurs Etienne en Daniel.”

    Elke zondag starten zij gewoontegetrouw aan hun clublokaal De Paling.

    “De ritjes gaan richting Vlaamse Ardennen en Henegouwen. In mei staat ook een 3-daagse gepland naar de Westhoek en in de toekomst organiseren we nog buitenlandse fietsactiviteiten.”

    Na afloop van de openingsrit op 27 februari zijn de clubkampioenen van 2021 gehuldigd: Winoc Geeroms bij de heren en Mireille D’Haesleer bij de dames. Edgard Van Den Eynde kreeg de titel ‘Flandrien 2021’.

    Ze deden nadien de slogan van de club alle eer aan: waar leden vrienden zijn.

    In 2024 bestaat de club 50 jaar, wat uiteraard aanleiding zal zijn tot een viering en de mogelijkheid om het predicaat ‘koninklijk’ binnen te halen.

    Info: WTC Heghe Sportief Aspelare.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons