Zilver voor SUP’er Dirk De Beuf

    20 December 2021

    GENT – Op het Belgisch kampioenschap SUP is onze stadsgenoot Dirk De Beuf tweede geworden in de categorie Grandmasters (50-plus).

    SUP staat voor ‘stand up paddling’, oftewel staand op een board jezelf voortbewegen met een peddel.

    Het Belgisch kampioenschap vond afgelopen zondag 19 december plaats. Dirk streed voor de Belgische titel in de categorie Grandmasters (50+), “de bompa’s”, zoals hij het uitdrukt.

    Watersportbaan

    Zowat 80 deelnemers waren afgezakt naar de Gentse Watersportbaan. Dirk doet ons het relaas van de wedstrijd.

    “Om 13 uur zijn we gestart ter hoogte van de roeiclub. Na een eerste keerpunt op 500 m ging de race verder richting de Gentse binnenstad. Daarna kwamen we in een lus opnieuw uit op de Watersportbaan. Onderweg moesten we nog even klunen: met de board uit het water, stukje over de oever lopen en daarna de tocht verder zetten op het water.”

    De organiserende ‘Wind en Water Sport Vlaanderen’ (WWSV) had in laatste instantie nog matten op de gladde steile oever gelegd om uitglijden zoveel mogelijk te vermijden. Daarna peddelden de deelnemers nog éénmaal de volledige Watersportbaan op en af om uiteindelijk na 11 km opnieuw te finishen voor de roeiclub.

    Zilver

    “Mijn race in een notendop: na een allesbehalve goede start kon ik vrij snel de leiding in mijn leeftijdsklasse overnemen en wat voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk ben ik de laatste anderhalve kilometer nog bijgehaald en voorbijgestoken door de oersterke local Pascal Bleys. Gunther De Bin vervolledigde het podium op plaats drie.”

    Alles bij elkaar is Dirk best tevreden met resultaat. “Ik had 3 maand geleden niet eens durven dromen om hier zelfs maar aan de startlijn te staan.”

    In september ging tijdens een wedstrijd in Nederland even het licht uit als gevolg van een hartinfarct. Nu behaalt hij zilver op het BK. Dat is toch SUPer.

    MLI

    Drie maand na zijn hartinfarct veroverde Dirk zilver op het BK SUP in Gent.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons