Sporthal weekend dicht wegens waterinsijpeling

    27 oktober 2023

    NINOVE – ’t Sportstekske is sinds vrijdag 27 oktober gesloten, alvast voor het komende weekend. Door waterinsijpeling ingevolge dakwerken, is een veiligheidsprobleem ontstaan.

    De brandweer was donderdagavond 26 oktober opgeroepen omwille van waterinsijpeling door het dak van de sporthal. Een aannemer was dakwerken aan het uitvoeren en blijkbaar is een en ander fout gelopen.

    Water

    “Die aannemer was begonnen met de toplaag van de dakbedekking te verwijderen, ook de vijzen en de opkanten waarlangs het dakwater wegloopt”, zegde schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld) ons vrijdagvoormiddag. “Op die plaatsen komt sinds gisterenavond het water door het plafond. Momenteel is de aannemer bezig met die gaten dicht te spuiten en de opkanten dichten te maken, maar het is niet zeker, dat het zal helpen. De preventieadviseur van de stad is langs geweest. Volgens zijn verslag is het niet verantwoord om daar dit weekend wedstrijden te laten plaatsvinden.”

    Voor de sportvloeren zou er geen risico op schade zijn. “Waar de grootste waterinsijpeling was, hebben we rolcontainers voor het afval onder geplaatst. Een aantal plafondplaten zijn beschadigd en die moeten worden vervangen. We sluiten de sporthal zeker dit weekend. Nadien zien we of het probleem is verholpen. Maar als aannemer moet je toch weten dat je in dergelijke weersomstandigheden geen gaten open laat, ook rekening houdend met het nakend bouwverlof volgende week. Het was niet verstandig om die werken op te starten.”

    Problemen

    Het houdt voor de schepen niet op.

    “Dan is het De Kleine Dender, dan de ophaalproblematiek van de sluikstorten en het zwerfvuil, nu de sporthal. Ik moet haast niets anders meer doen, want het stopt niet. Binnen veertien dagen is het werkvergadering, ik zal er zeker zijn, want dat is geen manier van werken en wij zitten met de miserie. Ik wil meer duidelijkheid over het verdere verloop van de dakwerken. Het is betreurenswaardig, dat dit voorvalt en je daardoor competitiewedstrijden voor basket en volleybal moet laten annuleren. Hopelijk krijgen de clubs op basis van het verslag van onze preventieadviseur de mogelijkheid om de wedstrijden later te spelen, zonder kans op een forfait.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons