Stad bevraagt Ninoofse verenigingen over besteding noodfonds

    16 juni 2020

    NINOVE – De stad wil de middelen vanuit een Vlaams Noodfonds Cultuur besteden in overleg met de lokale verenigingen.

    De Vlaamse regering besliste om een ‘Noodfonds Cultuur’ op te richten. Dit moet de cultuur-, jeugd- en sportverenigingen ondersteunen, die hard door de coronapandemie zijn getroffen. Het fonds voorziet € 87,3 miljoen.

    Ninove ontvangt daarvan € 460.683,79. Deze middelen mag de stad besteden aan de ondersteuning van het lokale verenigingsleven en de versterking van het plaatselijke cultuur-, jeugd- en sportbeleid.

    Overleg

    De dienst cultuur en evenementen bekijkt momenteel hoe de stad de toegekende middelen uit dit fonds op een duurzame manier kan besteden. Dat gebeurt in overleg met de verenigingen voor wie deze extra middelen zijn bedoeld.

    Daarom peilt de dienst naar de ervaringen van de afgelopen corona-weken en de meningen over een aantal voorstellen.

    Dat gebeurt aan de hand van een digitale vragenlijst (zie onderaan). De verenigingen kunnen die ten laatste invullen tot 30 juni 2020.

    Info: bevraging verenigingen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons