Stad distantieert zich van affiche met taalfouten

    10 juli 2020

    NINOVE – Event’s Sport Academy (Esoa) gebruikte onrechtmatig het stadslogo op een affiche voor voetbalkampen. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) vroeg aan de organisatie om deze weg te halen.

    Esoa is gevestigd in Sint-Jans-Molenbeek en bestaat sinds 2013. De sportacademie organiseert ook voetbalstages in Ninove. Als promotie voor voetbalkampen tijdens de paasvakantie in april 2020 op het kunstgrasveld in Pollare, verspreidde ze een affiche. Onderaan stonden de logo’s van de stad Ninove en van UiT-PAS.

    Helaas staat deze affiche vol taalfouten. Sociale media maakten daarvan melding. In een persbericht van 7 juli stelde het stadsbestuur “dat dit een clubactiviteit is, waarin de stad niet tussenkomt. Er is dan ook geen toestemming verleend voor het gebruik van het stadslogo. Aan de organisatoren is gevraagd om de affiche weg te halen van sociale media.”

    Goedkeuring vereist

    De stad wil ook dat ze in de toekomst rekening houdt met het juiste gebruik van officiële logo’s van overheidsinstanties. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Het gebruik van een logo van de stad is onderworpen aan een goedkeuring van het schepencollege. Je kan dit niet zomaar gebruiken. Wanneer een organisatie in samenwerking met de stad gebeurt is dit niet het geval. Dan is de stad op de hoogte van dit evenement of deze organisatie. Anders zou eender wie kunnen (mis)bruik maken van ons logo tot ver buiten Ninove.”

    Esoa blijft wel voetbalstages organiseren op het kunstgrasveld aan de Pollarebaan.

    Info: EsoaVoetbalstages.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons