Stad ondersteunt werkzoekenden via DUOday

    16 november 2021

    NINOVE – De stad doet donderdag 18 november terug mee aan DUOday, een werkbelevingsdag voor werkzoekenden met nood aan ondersteuning. 6 werkzoekenden vormen dan een duo met een werknemer van de stad.

    De werkgever maakt op deze manier kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van de werkzoekende en het dienstverleningsaanbod.

    De werkzoekende kan zijn/haar talenten te tonen en het beeld over een bepaalde job toetsen aan de realiteit.

    Stadsdiensten

    Donderdag 18 november draaien 6 werkzoekenden mee bij verschillende diensten binnen de stadsorganisatie: de dienst lokale economie, het Sociaal Huis/Huis van het Kind, het zwembad De Kleine Dender en de bibliotheek.

    Ze worden ingeschakeld voor administratieve taken, bij het onthaal en baliewerk of als toezichter/redder.

    Schepen voor sociale tewerkstelling Veerle Cosyns (Samen): “Ik vind het heel belangrijk, dat we als stad kansen creëren voor mensen met bepaalde zorgnoden. Voor hen is ingeschakeld worden in de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend. Werk geeft meer financiële zekerheid, bevordert onze zelfwaardering en minimaliseert de eenzaamheid. Dat laatste is zeker even belangrijk als het eerste.”

    Kansen

    De stad werkt samen met het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB). Deze dienst helpt mensen met een beperking of gezondheidsprobleem om in de eigen regio geschikt werk te vinden of te houden.

    Het GTB heeft, net als Vlaams Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), zitdagen in het Sociaal Huis op maandag, dinsdag en vrijdag.

    Info: Sociaal Huis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons