Stad roept op om buurten en straten te verlichten

  14 november 2020

  NINOVE – De dienst cultuur roept op om straten en buurten te verlichten. Daarmee zet de stad zich volledig achter de actie ‘Zorg voor licht’. Een suggestie alsvast: lichtwandelingen.

  De VTM en HLN lanceerden hun licht-actie onder het motto ‘steek een lichtje aan voor de zorg en voor elkaar’. De Ninoofse cultuurdienst wil zich voor de volle 100 procent achter dit initiatief scharen om in de donkere dagen de duisternis te verbreken.

  En dus zijn de medewerkers op zoek naar buurten en straten, die hieraan willen meewerken. Ze denken in eerste instantie aan de coördinatoren van de BuurtInformatieNetwerken( BIN) om in hun buurt te polsen of er enthousiasme voor is.

  Het zou fijn zou zijn mocht heel jouw straat verlicht zijn. Dat kan simpelweg met kerstlichtjes, maar ook met kaarsjes en vuurkorven.

  Lichtwandeling

  De bedoeling van deze oproep en actie is om verbondenheid te scheppen en de zorg een warm hart toe te dragen.

  Het zou echter voor elke Ninovieter ook extra sfeer kunnen betekenen.

  Wandelen is momenteel een van de weinige dingen, die je nog veilig kunt doen. Maar na een lange werkdag in het donker gaan stappen, ziet niet iedereen zitten. Behalve in een gezellig verlichte buurt natuurlijk.

  Het uiteindelijke doel: alle uitgelichte buurten op een kaart aanduiden. Op die locaties kun je dan een ‘lichtwandeling’ maken.

  De BIN-coördinatoren, maar ook iedereen met ideeën en voorstellen, kunnen hiervoor de dienst cultuur contacteren.

  Info: dienst cultuur – cultuur@ninove.be – 054-50 52 81.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons