Stad zal 35.500 mondmaskers bedelen onder haar inwoners

    30 april 2020

    NINOVE – Het stadsbestuur besliste om 35.500 mondmaskers aan te kopen voor alle inwoners, ouder dan 12. Elk gezin krijgt ook een flesje ontsmettende handgel.

    Het gaat om herbruikbare 3-laagse mondmaskers met een ingewerkte filter. De stad voorziet ook een flesje ontsmettende handgel per gezin.

    De bestelling is geplaatst. Daarna volgt de bedeling zo snel mogelijk.

    Het bestuur onderzoekt momenteel de beste manier om deze beschermingsmiddelen bij de Ninovieter te brengen.

    Exit

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Iedereen, die gebruik maakt van het openbaar vervoer, moet vanaf maandag 4 mei een mondmasker dragen. De federale regering gaf ook aan dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen bij de exit uit deze crisis. Wij vonden het dan ook belangrijk om onze inwoners beschermingsmateriaal te bezorgen.”

    De burgemeester vermeldt ook de vele initiatieven van inwoners en verenigingen, die zelf maskers maken. “Daarmee zijn wij heel blij. Mensen mogen hun zelfgemaakte mondmaskers en beschermingsmateriaal nog altijd naar de brandweerkazerne brengen. De stad haalt ze daar op en verdeelt ze onder personeel uit de tweedelijnszorg zoals thuisverpleegkundigen en thuispoetshulp.”

    Info: binnenbrengen beschermingsmateriaal kan in de Ninoofse brandweerkazerne (Désiré de Bodtkaai 3), van maandag tot vrijdag tussen 9 uur en 16 uur).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons