Stad zoekt 4 buurthuisverantwoordelijken

    27 januari 2024

    NINOVE – Enkele van de buurthuizen zitten momenteel zonder verantwoordelijke. De stad zoekt geschikte kandidaten.

    Ninove telt 11 buurthuizen, die ze verhuurt aan verenigingen en particulieren. De buurthuisverantwoordelijke is de schakel tussen het buurthuis, de gebruikers en de stadsdiensten. Hij/zij is gemakkelijk telefonisch bereikbaar voor de huurders wanneer zij vragen of problemen hebben tijdens het gebruik van het buurthuis.

    Het gaat om verantwoordelijken voor de volgende buurthuizen: De Linde in Meerbeke, Hofstad in Aspelare, De Pallieter in Outer en De Liberale Kring in Ninove.

    Taken

    • De buurthuisverantwoordelijke legt aan nieuwe huurders de algemene werking uit: verlichting, afvalbeheer, verwarming…
    • Hij/zij controleert na verhuur of de zaal netjes is achtergelaten werd en kijkt regelmatig of alles in het buurthuis functioneert zoals het hoort.
    • Problemen rapporteert de verantwoordelijke aan de stad.

    De volgende taken behoren niet tot de opdracht van de buurthuisverantwoordelijke.

    • Administratie: de dienst cultuur voert alle administratieve taken uit en bezorgt maandelijks een lijst met welke dagen het buurthuis bezet is en door wie.
    • Herstellingen: gebreken moet hij/zij enkel rapporteren aan de dienst cultuur. De stadsdiensten doen de rest.
    • Poetsen: een externe firma poetst wekelijks en de huurders zijn zelf verantwoordelijk voor de opkuis na hun activiteit.

    Vrijwilligerswerk

    Buurthuisverantwoordelijke zijn, is vrijwilligerswerk. De stad voorziet een onkostenvergoeding van € 250 per jaar, zorgt voor een attentie en nodigt de verantwoordelijke uit op vrijwilligersactiviteiten.

    Interesse? Contacteer de dienst cultuur via cultuur@ninove.be of op 054-50 52 82.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons