Stad zoekt vrijwilligers vertaler/tolk Oekraïens/Russisch

  22 juni 2022

  NINOVE – Om de nieuwe Oekraïense inwoners in hun integratietraject te ondersteunen zoekt de stad tolken/vertalers.

  Zonder de hulp van vertalers en tolken is het heel moeilijk om een goede hulp- en dienstverlening te garanderen. De stad is daarom op zoek naar mensen, die zowel Oekraïens/Russisch als Nederlands spreken en via een vrijwilligerscontract af en toe willen ondersteunen bij de communicatie tussen de Oekraïners en de medewerkers.

  Begeleiding

  Ondermeer in het zorgpunt van de eerstelijnszone Dender-Zuid en tijdens de komende ontmoetingsmomenten voor Oekraïense vluchtelingen zullen deze tolken welgekomen zijn.

  Burgemeester Tania De Jong (Opoen VLD): “De 96 vluchtelingen uit Oekraïne voelen zich al goed thuis in onze stad. Onze gastgezinnen en sociale diensten vangen hen zeer goed op en zorgen voor een uitstekende begeleiding. Voor een optimale begeleiding is de taal een heel belangrijk aspect. Wij zoeken dan ook vrijwilligers om ons daarin bij te staan.”

  Info: bij interesse neem je contact op met het Sociaal Huis via 054-50 50 50 of helpoekraine@ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons