Stad zoekt woningen voor crisisopvang

    09 juni 2020

    NINOVE – Het Team Wonen van de sociale dienst ontving al verschillende vragen rond crisisopvang en verwacht dat deze steeds meer zullen komen. Daarom wil de stad het huidig aanbod aan crisisopvangwoningen uitbreiden.

    Personen of gezinnen leven sinds de corona-crisis dicht bij elkaar, soms op een heel kleine oppervlakte. Zeker in problematische gezinssituaties kunnen sneller crisissituaties ontstaan en toenemen.

    De sociale dienst ontving al verschillende vragen rond crisisopvang en vreest voor onvoldoende opvangcapaciteit. Daarom werkt de stad aan een uitbreiding van het huidige aanbod.

    Verhuurders

    Het Team Wonen is op zoek naar mensen, die een woning met minstens 2 slaapkamers willen ter beschikking stellen om te verhuren onder volgende voorwaarden:

    – een maximale basishuurprijs van € 700,
    – een huurcontract van 1 jaar,
    – het OCMW Ninove is hoofdhuurder en zorgt voor de betaling van de huur aan de verhuurder,
    – de huurders staan zelf in voor de inboedel,
    – elektriciteits-, gas- en waterfacturen zijn ten laste van de huurders.

    Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Team Wonen van het Sociaal Huis.

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “We verzekeren de verhuurder van zijn inkomsten en een correct gebruik van de verhuurde woning omdat de stad en niet de cliënt het contract afsluit. We hopen dat we via deze oproep ons aanbod met een zestal crisisopvangwoningen kunnen uitbreiden. Bij brand of bij conflictueuze gezinssituaties kunnen de gezinnen dan terecht op een veilige plek.”

    Op dit ogenblik is het eigen aanbod van de stad ontoereikend. “Het is voor de huidige bewoners van die crisiswoningen moeilijk om een aanbod te vinden op de private of de sociale huurmarkt. Verhuis en bezichtigingen van woningen waren quasi onmogelijk door de corona-veiligheidsmaatregelen. Daardoor blijven ze langer dan gewoonlijk de crisiswoningen bezetten.”

    Info: Sociaal Huis, Team Wonen – 054-50 50 50 – info@sociaalhuisninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons