Stadsbestuur in hoger beroep tegen vrijspraak voor dierenmishandeling

    23 november 2021

    NINOVE – Het college van burgemeester en schepenen heeft op 22 november 2021 beslist om hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechtbank in Dendermonde. De rechter had op 15 november twee landbouwers vrijgesproken voor de beschuldigingen van dierenmishandeling.

    Ninove is samen met Geraardsbergen en de dierenrechtenorganisaties Gaia en Animal Rights burgerlijke partij in dit dossier.

    Beschuldigingen

    Alfred V.S. en zijn zoon Marc V.S., landbouwers uit Appelterre-Eichem, moesten zich op 11 oktober 2021 voor de correctionele rechtbank van Dendermonde verantwoorden voor 3 klachten van dierenmishandeling:

    • een koe, die ze aan de nek uit de Dender hadden gesleept;
    • een stier, die ze achter de tractor over het asfalt meters ver hadden voortgesleept;
    • wilde ganzen, die Alfred V.S. had doodgereden.

    Vrijspraak

    De procureur had een celstraf van 3 maanden en een geldboete van € 4.000 geëist voor Alfred V.S. en een maximale celstraf van 6 maanden met een geldboete van € 8.000 voor diens zoon Marc V.S. Daarnaast vroeg de procureur een levenslang verbod op het houden van dieren.

    De rechter heeft op 15 oktober 2021 beiden voor deze drie feiten vrijgesproken, telkens op grond van overmacht.

    Beroep

    Het college van burgemeester en schepenen van Ninove heeft maandag 22 november 2021 de opdracht gegeven aan raadsman meester Rudy Cobbaert om hoger beroep aan te tekenen.

    Volgens het Ninoofse stadsbestuur hebben de beide landbouwers alle regels van het dierenwelzijn en het respect voor dieren met de voeten getreden.

    Het schepencollege van Geraardsbergen en de andere burgerlijke partijen zullen de komende week eveneens een beslissing nemen om al of niet hoger beroep aantekenen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons