Stadscentrum straalt binnenkort kerstsfeer uit

    05 december 2020

    NINOVE – Verlichte straten, huizen en buurten, kerstbomen en koopweekends moeten de Ninovieters helpen om in de kerstsfeer te komen.

    In het stadscentrum hangt zaterdagavond 5 december de kerstverlichting omhoog. Meer dan 100 nieuwe lichtarmaturen zorgen voor een mooie sfeer in de stad. Samen met de verlichte kerstbomen en gebouwen brengen zij letterlijk en figuurlijk licht in donkere dagen.

    Licht

    Burgemeester Tania De Jonge: “Dit jaar zal licht zorgen voor sfeer in de stad, nu misschien nog meer nodig dan anders. Extra live animatie voorzien we bewust niet, omdat in corona-tijden mensen nog steeds niet mogen samenscholen. Het verlicht Oud Stadhuis en de Koepoort zijn een mooi extraatje. Ook de oproep aan Ninovieters om hun woning te versieren krijgt al veel respons, wat heel fijn is om te zien. Zo kunnen we toch zorgen voor wat sfeer en warmte in deze dagen.”

    Koopweekends

    De handelaars zetten hun beste beentje voor om hun klanten in alle veiligheid te ontvangen. Er komen 2 koopzondagen op 20 en 27 december, om de drukte wat te kunnen spreiden.

    Schepen voor lokale economie Alain Triest: “De corona-maatregelen blijven inderdaad van kracht: winkelen doe je alleen en zo efficiënt mogelijk. Wandelwinkelen is nog steeds niet aan de orde. Maar wij zien, dat handelaars alles in het werk stellen om net als bij de heropstart alles vlot en veilig te laten verlopen. Koop dus zeker lokaal, maar niet allemaal samen. Kom indien mogelijk bv. eens op andere uren winkelen dan op zaterdagnamiddag. Ga na of je favoriete winkel ’s avonds eens niet langer open is. En is het te druk, keer dan eventueel later terug.”

    Bij heel wat lokale handelaars kan je trouwens ook online, via webshop, sociale media en/of Ninove app, terecht.

    Info: Ninove fonkelt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons