Stedelijke aanmoedigingspremie voor eerstelijnspsychologen

    19 maart 2021

    NINOVE – De stad zal eerstelijnspsychologen ondersteunen met een aanmoedigingspremie. Op die manier wil ze psychologische hulp toegankelijker maken.

    Een eerstelijnspsycholoog geeft advies en kortdurende hulp. Als meer ondersteuning nodig is, kan de eerstelijnspsycholoog doorverwijzen naar andere hulpverleners zoals de centra voor geestelijke gezondheidszorg en een psychiater.

    Terugbetaald

    De cliënt heeft per kalenderjaar recht op een reeks van vier terugbetaalde sessie voor eerstelijnspsychologische zorg. Het persoonlijk aandeel per sessie bedraagt € 11,20 of € 4 (bij een verhoogde tegemoetkoming).

    Aanmoedigingspremie

    Eerstelijnspsychologische zorg vergt echter meer administratief werk. De psychologen vrezen daardoor minder mensen te kunnen helpen. Dat heeft ook financiële gevolgen. De stad wil met een aanmoedigingspremie tegemoetkomen aan die bezorgdheden. Op basis van het aantal maanden, dat een eerstelijnspsycholoog actief was in Ninove, zal hij/zij een aanmoedigingspremie krijgen van € 50 per maand.

    Schepen voor gezondheidsbeleid Veerle Cosyns (Samen): “Op dit moment zijn 2 eerstelijnspsychologen werkzaam in Ninove. Wij willen dit aantal graag omhoog krijgen. Langzaamaan verdwijnt het taboe rond mentale problemen en zoeken mensen ook hulp. Daarom is het belangrijk dat het beleid snelle en betaalbare psychologische hulp mee ondersteunt.”

    Info: klinisch psychologen/orthopedagogen, die eerstelijnspsychologische sessies binnen het Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas wensen te geven, kunnen zich tot en met 29 maart 2021 kandidaat stellen. Dat gebeurt via een invulformulier van het Netwerk Geestelijke Gezondheid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons