Stedelijke Feestcommissie speelt open kaart

    23 mei 2022

    NINOVE – De feestcommissie nodigt iedereen uit om op 24 mei vragen en bemerkingen over haar werking voor te leggen. “We hebben niets te verbergen”, aldus voorzitter Pascal Schietecat.

    De Stedelijke Feestcommissie (SFC) heeft tot doel om het feestgebeuren in Ninove, in het bijzonder maar niet exclusief carnaval, te stimuleren, te coördineren en verder uit te bouwen. De organisatie vierde vrijdag 20 mei haar 75ste verjaardag.

    Tegenaanval

    In een persbericht van 16 april j.l. suggereerde de voorzitter van de vzw Ninoverend, Pascal Carael, dat er vragen zouden zijn bij de werking van de SFC. Hij verdedigde zich daarin tegen de aantijgingen vanuit de Forza-hoek. Daarbij was ook de vzw Koninklijke Karnavalraad (waarvan Carael eveneens de voorzitter is) in het vizier gekomen, aangezien Guy D’haeseleer ook van deze vzw een doorlichting wou.

    En dus ging Carael in de tegenaanval, waarbij hij op zijn beurt de werking van de SFC op de korrel. Dat de voorzitter van die commissie, Pascal Schietecat, ook lid is van Forza Ninove zal daaraan niet vreemd zijn.

    Budget

    “Het is meer dan publiek geheim, dat carnaval minnend Ninove zich eerder vragen stelt over de boekhouding en de werking van de Stedelijke Feestcommissie Ninove”, aldus Pascal Carael. ”Deze ontvangt jaarlijks meer dan € 30.000 subsidie en moet hier bovenop nog sponsoring rondhalen en geldactiviteiten organiseren. Vele carnavalisten en andere burgers zitten hier met heel wat kritische vragen. Waar is het voorziene extra budget naartoe, dat enkele jaren geleden beloofd was aan de Ninoofse carnavalsverenigingen? Plots waren duizenden euro in rook opgegaan. De Stedelijke Feestcommissie kan met een heus equivalent budget aan de slag gaan als de vzw Ninoverend. Maar niemand, die het exact weet natuurlijk. Misschien dat dhr. D’haeseleer hierin duidelijkheid scheppen.”

    Openheid

    Dat was bij de (SFC) niet op een blauwe steen gevallen. Pascal Schietecat (voorzitter SFC) gaf ons uitleg bij een initiatief om alle twijfels weg te nemen.

    “Wij hebben een infomoment ingelast omdat in de pers een aantal artikels zijn verschenen, waarbij de feestcommissie was betrokken. Er zouden vragen zijn over de werking, over de geldstromen en dergelijke meer. Momenteel beleeft Ninove woelige tijden en wij worden daarin mee betrokken. Voor mij is dit onterecht, want we hebben niets te verbergen. We hebben geen probleem om op vragen of opmerkingen te antwoorden. Daarom hebben we samen besloten om een infomoment te organiseren in het Oud Stadhuis, dinsdag 24 mei. Iedere carnavalist en elke burger, die dit wenst, kan vragen komen stellen en er direct een antwoord op krijgen.”

    Afspraak dus op dinsdag 24 mei, tussen 19 uur en 20.30 uur.

    Info: Stedelijke Feestcommissie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons