Stedelijke Feestcommissie vierde albasten jubileum

    21 mei 2022

    NINOVE – De voorzitter en de leden van de Stedelijke Feestcommissie (SFC) vierden vrijdag 20 mei, samen met vele genodigden, het 75-jarig bestaan van hun vereniging.

    De SFC is in 1947 opgericht ter ondersteuning en coördinatie van het feestgebeuren in Ninove.

    “Oorspronkelijk waren de kermissen de hoofdactiviteit“, aldus voorzitter Pascal Schietecat tijdens de receptie in de Liberale Kring. “Later kwam er carnaval bij. Samen met de dienst evenementen is de feestcommissie inmiddels verantwoordelijk voor de organisatie van carnaval Ninove. Eigenlijk is dit een feestjaar in mineur, wegens de tweede afgelasting op rij van de carnavalstoet. Na 2 jaar met de handrem is deze receptie de symbolische nieuwe start om er opnieuw in te vliegen. We hopen terug vertrokken te zijn voor nog eens 75 jaar. 

    Hij schetste kort de geschiedenis van de SFC: “75 jaar in de weer, met ups en downs, soms verguisd, vaak bejubeld of is het omgekeerd. Een vereniging van vrijwilligers, die 75 jaar bestaat is geen dagelijkse kost. Sommigen zijn inmiddels al 33 jaar lid: Eli Ooghe en William Segers.”

    Een warm applaus was hun deel.

    “Kritiek is gemakkelijk, maar de laatste jaren wordt de feestcommissie meer en meer gerespecteerd. Dat is de verdienste van hele ploeg, waarvan elk lid inspraak heeft en iedereen even belangrijk. “

    Schepen voor evenementen Marc Torrekens kon hieraan nog weinig toevoegen en schrapte met een kwinkslag het grootste deel van zijn speech. Maar ook hij had woorden van lof en heel veel waardering voor de belangeloze inzet van alle leden van de Stedelijke Feestcommissie.

    Programma

    De SFC heeft nog een aantal activiteiten gepland.

    • 25 juni:  spel zonder grenzen op het gemeenteplein in Meerbeke. Inschrijven kan nog tot 15 juni.
    • 26 juni: barbecue in De Linde, Meerbeke.
    • 10 september: Ninoofse vedettenparade in brouwerij Slaghmuylder met Ninoofse artiesten en groepen.

    Info: Stedelijke Feestcommissie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons