Stijn heeft zijn orthopedische fiets terug

    11 maart 2021

    NINOVE – Stijn Vangeyte oogt content. Zijn orthopedische fiets, die dinsdag was gestolen, kreeg hij een dag later terug. “Zo teneergeslagen en gefrustreerd ik was na de diefstal, zo content ben ik nu dat er nog goede mensen bestaan.”

    In 2002 raakte Stijn betrokken bij een ongeluk op de Albertlaan. “Omver gereden door een auto. Na jaren revalidatie ben ik nu min of meer terug op mijn plaats, maar ik heb een orthopedische driewieler nodig.”

    Gestolen

    Laat het nou net die levensbelangrijke fiets zijn, die dinsdag 09 maart was gestolen. “Ik was ongelooflijk teleurgesteld. Dat mensen hun handen daar niet kunnen van afhouden. Laat iedereen zijn zaken toch gerust. Het gerief van iemand anders neem je toch niet mee en al zeker geen orthopedische driewieler.”

    Het is trouwens niet de eerste maal, dat dieven met een fiets van Stijn aan de haal gaan. Dinsdag was het al de vierde keer. “Ik had hem aan de Abdijpoort gestald omdat ik een kameraad wou helpen. Een wederdienst voor de keren, dat hij mij al heeft geholpen. In de commotie ben ik vergeten de fiets vast te leggen.”

    Toen hij terug wou vertrekken, was de fiets weg. “Op mijn reservefiets ben ik in paniek dan langs de bushaltes, het station en het park gereden, maar niets te vinden. Ik weet het: de gelegenheid schept de dief en ik had de fiets moeten vastmaken. Maar dat is net een van de gevolgen van mijn accident, dat ik soms zaken vergeet.”

    Overigens is dat nog altijd geen reden om iets weg te nemen: zo kun je alles verschonen en de schuld in de schoenen van het slachtoffer schuiven.

    Opgelucht

    Maar kijk, zo groot zijn teleurstelling was na de diefstal, zo opgelucht was Stijn toen woensdag Patrick Moriau hem zijn driewieler terugbezorgde.

    “Er was nogal wat rond te doen geweest via Facebook en op die manier had hij hem zien staan, vermoedelijk ergens aan de Doornweg. Ik kon Patrick niets aanbieden omwille van de corona-maatregelen, maar hij zal wel de dankbaarheid in mijn ogen hebben gezien. Echt content, dat er nog goede mensen bestaan.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons