Strengere corona-maatregelen vanaf vrijdag van kracht

    06 oktober 2020

    ALGEMEEN – Het Overlegcomité beoordeelt de situatie als bijzonder ernstig en heeft daarom beslist de maatregelen te verstrengen. Deze gelden voor het hele grondgebied vanaf vrijdag 9 oktober tot en met maandag 9 november.

    Het comité beoordeelt de huidige ontwikkeling van de pandemie als bijzonder zorgwekkend. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zitten in stijgende lijn.

    Strenger

    Om een algemene lockdown te vermijden, heeft het Overlegcomité een reeks verstrengingen beslist.

    • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.
    • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen, met respect voor de veilige afstand of een mondmasker dragen indien niet mogelijk.
    • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden, die onder één dak wonen.
    • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden, die onder één dak wonen.
    • Sluitingsuur cafés: 23.00 uur.
    • Extra inspanningen op het vlak van sensibilisering en handhaving opdat deze maatregelen overal worden toegepast.
    • Telewerk: sterk aanbevolen, meerdere dagen per week.

    Deze maatregelen vormen de nationale sokkel. In provincies, waar de situatie ernstiger is, moet de gouverneur bijkomende maatregelen voorstellen. Deze kunnen gelden voor de hele provincie of een deel ervan.

    Verantwoordelijkheid

    Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om de gezondheidszorg te beschermen, de scholen maximaal open te houden, ouderen en kwetsbaren te beschermen.

    Zo niet zullen nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn, met de inperking van het sociaal leven en ernstige schade voor de economie als resultaat.

    Het opvolgen van de maatregelen is een verantwoordelijkheid van iedereen.

    Info: Crisiscentrum.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons