Tania De Jonge (Open Vld): “Bankautomaten moeten 24/7 toegankelijk zijn.”

    22 november 2022

    NINOVE – De vier grootbanken vervangen hun geldautomaten door Cash-punten. In het stadscentrum zijn deze geplaatst in het Ninia Shopping Center en dus beperkt toegankelijk. De burgemeester vraagt de banken om een oplossing te zoeken.

    De vier grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING) met een kantoor in het stadscentrum hebben enige tijd geleden beslist om hun bankautomaten te vervangen door Cash-punten. Dit zijn bankautomaten, waaraan hun klanten transacties kunnen uitoefenen.

    Beperking

    In Ninove zijn deze Cash-punten geplaatst in het Ninia Shopping Center. Dat is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 8 uur en 20 uur.

    “Op zon- en feestdagen en ’s avonds kun je dus geen geld afhalen of storten”, aldus burgemeester De Jonge. “Dit is een beperking in de financiële mogelijkheden van de Ninovieter. Alhoewel een digitaal alternatief verplicht is, beschikt niet elke klant over dit alternatief. Een avondje in onze lokale horeca kan dan een korte avond worden. Dit is ook nefast voor onze handelaars en horeca. Wij kregen hierover talrijke klachten van burgers.”

    Oplossing

    De burgemeester heeft de banken uitgenodigd om in dialoog te gaan en een oplossing te zoeken. Een Cash-punt, dat in het centrum van Ninove 24/7 toegankelijk is, is volgens haar een noodzaak. Net als het plaatsen van tussenschotten aan het huidige Cash-punt om de veiligheid te garanderen.

    Tania De Jonge: “Ik heb dan ook de vraag gesteld aan de minister van financiën Van Peteghem of hij hieromtrent een wettelijk kader kan voorzien. Centralisatie is een goede zaak, maar onze Ninovieters moeten te allen tijde en als het hen past financiële handelingen kunnen verrichten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons