Tania De Jonge (Open VLD) pleit voor flexijobs in de zorg

    08 juli 2022

    NINOVE – Volgens burgemeester en federaal parlementslid De Jonge kan de invoering van flexijobs in de zorg op korte termijn een verschil maken.

    De zorgsector kampt al langer met een nijpend personeelstekort, maar sinds de coronacrisis is de situatie nog verergerd. 8 op 10 ziekenhuizen vrezen, dat ze hun activiteiten moeten afbouwen omwille van de gigantische personeelskrapte.

    Flexijobs

    Dat is volgens Tania De Jonge niet alleen nefast voor de patiënt, maar ook voor het overblijvende zorgpersoneel, dat onder steeds grotere druk staat.

    “De invoering van flexijobs in de zorg kan op korte termijn een verschil maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een beroep doen op gepensioneerden, die bereid zijn om in te springen. Ik ben blij, dat minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) het probleem ernstig neem. Hij stelt maatregelen in het vooruitzicht om de dramatische toestand aan te pakken.”

    Kerntaak

    Op langere termijn moet het beroep van zorgverstrekker aantrekkelijker worden.

    “Dat gaat over de opleiding en het statuut, maar evenzeer over het takenpakket, zodat zorgverstrekkers zich kunnen focussen op hun kerntaak. De minister heeft binnen de regering een pakket aan maatregelen voorgelegd. Samen met de zorgsector kijk ik uit naar de concrete verbetering op het terrein.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons