Tania De Jonge (Open VLD): “Tijdens de coronacrisis hebben wij grenzen verlegd”

    25 juni 2022

    NINOVE – De burgemeester gaf tijdens de gemeenteraad van 20 juni een tussentijdse evaluatie van de inspanningen, die gedurende de coronacrisis zijn geleverd. Zij was vooral dankbaar voor de inzet van het personeel en de vrijwilligers.

    De korte stop in het vaccineren en testen in mei gaf de noodplanner de tijd om een tussentijdse evaluatie op te maken.

    “Alle structuren zijn sterk geëvolueerd”, aldus de burgemeester. “Ik ben dankbaar om wat is gebeurd en zeker ten aanzien van de noodplanner, die de trekker was. Er zijn momenteel nog steeds besmettingen, waakzaamheid is dus geboden.”

    Er zijn 152 vergaderingen geweest van de veiligheidscel, ook specifiek overleg met lokale economie, onderwijs, Klateringen en evenementen.

    Vaccins en testen

    “Tot 23 mei 2022 zijn 2.200 mensen extra gevaccineerd: 80-plussers en bewoners van de woon-zorgcentra. Momenteel zijn we in een wachtfase met een beperkt team en een capaciteit van 120 vaccinaties per dag, met mogelijkheid om op te schalen tot 802 per dag. Er zijn in totaal 90.403 vaccins toegediend, voornamelijk in het centrum maar ook op locatie, bij de huisartsen en op afhaling. 85 % kreeg een eerste vaccin, 84,62 % is volledig gevaccineerd en 71,43 % een derde keer, met een extra voor de risicogroepen.”

    Het callcenter heeft inmiddels 50.801 oproepen verwerkt en is inmiddels gesloten. Er is wel nog contact mogelijk via Vlaanderen.

    Opvang

    “Er zijn 30.859 PCR-testen uitgevoerd. Het testcentrum is ook gesloten en dient nu voor de groepsopvang van Oekraïense vluchtelingen en als noodwoningen voor onze mensen. Indien nodig kunnen we ook opschalen in samenwerking met het labo Medina in de Geraardsbergsestraat. Maar er zal altijd een open ruimte ter beschikking blijven.”

    Ze had woorden van lof voor het schitterend werk door het stadspersoneel, de noodplanner en de vrijwilligers, ”die we vrijdag zullen bedanken. Ook de eerstelijnszone verrichte schitterend werk, zodat alles haast vlekkeloos is verlopen.”

    Die waardering kwam ook van Stijn Vander Elst (Open VLD) en Lieven Meert (Samen): voor de genoemde medewerkers, maar ook voor het stadsbestuur, dat dit volgens hen goed heeft aangepakt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons