Tania De Jonge (Open VLD): “Wij zorgen voor een aanpak op maat.”

    04 oktober 2022

    NINOVE – Radio 2 stuurde alle 319 Vlaamse en Brusselse burgemeesters een bevraging over de energiecrisis. Voor Ninove antwoordde burgemeester Tania De Jonge, dat de stad kiest voor een aanpak om maat.

    Van 140 gemeenten kwam de vragenlijst ingevuld terug. De helft daarvan geeft financiële steun aan inwoners met een laag inkomen, die uit de boot vallen voor het sociaal tarief. Meer dan 50 lokale besturen steunen ook jeugdbewegingen en verenigingen.

    Zo goed als alle deelnemende gemeenten houden sensibiliseringscampagnes, hebben een infolijn of een loket waar de mensen met al hun energievragen terecht kunnen of ze sturen een energiecoach op pad.

    Sociaal Huis

    Op de site van Radio 2 legde Tania De Jonge uit wat Ninove doet.

    “Wij zorgen ervoor, dat mensen in het Sociaal Huis terechtkunnen om geholpen te worden en de energiefactuur betaalbaar te houden. Wij beschikken over een energiefonds, grotendeels gespijsd door de Vlaamse en de federale overheden.”

    Er is ook begeleiding voorzien in de aanpak van de dure energiefacturen.

    “Als mensen bij ons aankomen om ondersteuning te vragen, nemen wij met hen ook die facturen door. Wij zorgen ervoor, dat ze met de energieleverancier in contact komen om zeker en vast die voorschotten lager te maken. Wij gaan in dialoog met de mensen om er voor te zorgen, dat de factuur betaalbaar blijft.”

    Besparen

    De stad zet ook zogenaamde energiesnoeiers in.

    “Samen met de Kringwinkel laten we nagaan of die huishoudens ook energie kunnen besparen. Als we merken, dat de factuur echt niet betaalbaar is, zorgen wij voor lagere uitgaven door bijvoorbeeld tussen te komen in de schoolfactuur of in de medische kosten. We kiezen echt wel voor een aanpak om maat van de mensen, die het moeilijk hebben door die enorme energiecrisis. Ik ken ook mensen, die met twee gaan werken en toch in moeilijkheden komen. Zij zijn eveneens welkom in het Sociaal Huis.”

    Info: Sociaal Huis Ninove.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons