Technische dienst stockeert afval tijdelijk in containers

    17 maart 2022

    NINOVE – Op het Paul De Montplein liet de technische dienst 7 containers plaatsen. Een voorlopige oplossing wegens plaatsgebrek op het eigen domein. “Het is roeien met de riemen, die we hebben”, aldus schepen Marc Torrekens (Open VLD).

    De containers dienen om er afval in onder te brengen. Na het ontruimen van terreinen langs de Fabrieksstraat en Pollare-Dorp stockeert de technische dienst het afval rechtstreeks in containers op het eigen domein. Eens vol, worden ze afgevoerd voor verwerking.

    Tijdelijk

    Maar het terrein aan het Paul De Montplein zit eivol. “Het openbaar domein vergroot alsmaar”, aldus schepen Torrekens. “Er komen meer machines en voertuigen bij, die alle meer en meer plaats innemen. Op de duur kun je hier niet meer op of over. Het is ook belangrijk, dat de voertuigen kunnen binnen staan.”

    Dus komen de 7 afvalcontainers op het parkeerterrein aan het Paul De Montplein.

    “Dat is een tijdelijke oplossing, want we moeten dringend op zoek naar een meer geschikte locatie voor onze technische dienst. We zijn er mee bezig, maar het is niet evident om een goed terrein te vinden, waar we over de benodigde ruimte beschikken.”

    Mallaard

    Er zijn al contacten gelegd met een eigenaar van een perceel langs de Mallaardstraat.

    “Die was inderdaad aanvankelijk zinnens om te verkopen, maar nu zou hij eerst nog wat willen wachten. Het is dus geen gemakkelijke oefening. Het terrein moet natuurlijk voldoende groot zijn. De Vlaamse Waterweg heeft daar ook nog een stuk liggen, dat we op termijn zouden kunnen bijkopen. We bekijken nog andere pistes, maar het blijft zoeken naar wat mogelijk is. Mocht er in Ninove een loods vrijkomen, dan moeten we die kopen. Beter dan te huren, want dat is weggegooid geld. Nadien kun je nog altijd verkopen en ga je er niet veel op verliezen, integendeel.”

    Parking

    Door de tijdelijke plaatsing van de containers vallen een 20-tal parkeerplaatsen weg op het Paul De Montplein.

    “Ja, maar die parking is niet altijd volledig bezet, zoals blijkt uit een vroegere studie over de parkeerdruk. We brengen daarmee de parkeergelegenheid daar niet echt in het gedrang. Die containers moeten wel nog anders worden geschikt: de gelijksoortige containers achter elkaar en niet naast elkaar. Op die manier is er nog altijd ruimte als de brandweer een oproep krijgt. Daarmee moeten we rekening houden: dat die jongens ten allen tijde een aantal parkeerplaatsen hebben.”

    Containers zijn een lichtbak voor sluikstorters, zoals elders in Ninove en deelgemeenten blijkt.

    “Inderdaad, het zal dus kwestie zijn om daar dagelijks te controleren. Ondertussen blijven we zoeken naar een definitieve oplossing en roeien we met de riemen, die we hebben.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons