Teledienst stelt doelstellingen terug scherp

    17 mei 2022

    NINOVE – Een aantal onderdelen van de huidige werking van Teledienst krijgen een andere invulling. Dat geldt onder andere voor het praatcafé en het sociaal restaurant.

    Eerder was het nieuws al gelekt, dat Teledienst de werking zou herorganiseren. Dinsdag 17 mei lichtte de organisatie dit toe in een officiële persmededeling.

    “Teledienst Ninove wil zich ontplooien als Vereniging Waar Armen Het Woord Nemen (VWAHWN). We willen onze missie als armoedevereniging waarmaken en ons helemaal inzetten voor mensen in armoede in Ninove. Reeds 10 jaar zijn we een erkende vereniging.”

    Het is tijd om het doel terug scherp, aldus de organisatie, die meer wil inzetten op het ondersteunen en versterken van mensen in armoede. Daarom zet ze een aantal onderdelen van de werking deels of volledig op een laag pitje in afwachting van alternatieven.

    Praatcafé

    Concreet houdt dit in, dat het praatcafé vanaf maandag 12 september voortgaat als onthaalruimte en vanaf vrijdag 29 juli zal sluiten.

    “We nemen de tijd om de onthaalruimte in te richten om een warm welkom te bieden aan mensen in armoede, mensen met een hulpvraag of die door sociale uitsluiting nergens anders terechtkunnen. We koppelen dit aan een ruim aanbod groepswerkingen. Deze starten of sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12 uur en 13 uur. Mensen, die deelnemen aan de groepswerkingen, activiteiten of langskomen voor onze ondersteunende administratieve of praktische hulp, schuiven samen met ons aan tafel aan om te eten. Wie wil, kan helpen met het bereiden van de maaltijden, maar dit is zeker geen vereiste.”

    Restaurant

    Ook de werking van het sociaal restaurant wil Teledienst vanaf maandag 30 mei herbekijken.

    “In juni, juli en augustus kunnen de bezoekers met een sociaal tarief hier nog terecht voor kleinere maaltijden op dinsdag, woensdag en donderdag. Dit kan zowel een soeplunch zijn, een croque of een warme maaltijd. Er zal geen vast menu zijn en enkel voor de warme maaltijd vragen we om op voorhand in te schrijven. Meer info zal beschikbaar zijn op het bord in ’t Contact.”

    Vervoerdienst

    Er bestaat reeds een degelijk aanbod aan vervoersdiensten in Ninove.

    “Daarom zullen we vanaf 1 augustus de vervoerdienst niet meer uitvoeren. We willen onze tijd volop spenderen aan de verdere uitbouw van een sterk basisaanbod in de onthaalruimte. Alle vervoer tot en met 31 juli zal gewoon nog gebeuren zoals voorzien. Alle huidige gebruikers zullen ook nog een brief ontvangen met daarin de alternatieve diensten.”

    Teledienst belooft om die alternatieven te voorzien.

    “Indien er toch een probleem zou zijn en er niet onmiddellijk een andere dienst is, gaan we samen op zoek naar een oplossing. We willen niemand in de kou laten staan en graag iedereen helpen met het vinden van de best passende oplossing.”

    Groeiproces

    Ook voor Teledienst is dit een groeiproces en nog niet alle antwoorden zijn klaar.

    “De komende maanden zullen we verder de veranderingen uitwerken. We houden jullie op de hoogte via onze Facebookpagina, onze website en ’t Contact. We hopen dat jullie ons een warm hart blijven toedragen. Iedereen die mee zijn schouders wil zetten onder het nieuwe Teledienst is uiteraard van harte welkom. We appreciëren ieders inbreng en zoeken nog vrijwilligers, ook personen zonder armoede-ervaring. Wil je meedenken tijdens de groepswerkingen om armoede op een structurele manier aan te pakken? Kom dan zeker langs vanaf maandag 12 september.”

    Info: Teledienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons